banner306
banner198

Ilgaza bağlı Yerkuyu köyü, canlı tarihini kaybetti...

Hicri 1320 miladi 1904 yılında dünyaya gelen Gülperi Kale, 105 yaşında doğduğu köyde hayata gözlerini yumdu.

Ilgaza bağlı Yerkuyu köyü, canlı tarihini kaybetti...
banner145

Çankırı'nın Ilgaz İlçesine bağlı Yerkuyu köyünde yaşayan Rumi 1320 yani miladi takvime göre 1904 doğumlu Gülperi Kale (105) 30 Ağustos Zafer Bayramının 87'nci yılında köyünde vefat etti.

Eşi Bayram Kale'yi Çanakkale Savaşında şehit olan olarak kaybeden Gülperi Kale, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Gününün 87. yıl dönümü olan 30 Ağustos Pazar günü (dün), hayata gözlerini kapadı.

Gülperi Kale'nin yakınları, bir kızı ve bir oğlu olan ve torununun torunlarını gören yaşlı kadının hiçbir ciddi hastalık geçirmediği ve doktorların koyduğu “kemik erimesi” teşhisi dışında bir sağlık sorunu bulunmadığı öğrenildi.

Oğlu Hüseyin Kale'nin evinde, eşi Bayram Kale'den kalan şehit maaşıyla hayatını idame ettiren Gülperi Kale'nin ölümü, Yerkuyu köyünde ve sevenleri arasında büyük üzüntü yarattı.

Gülperi Kale'nin cenazesi, ailesi ve vatandaşların katılımı ile Yerkuyu köyündeki aile kabristanında toprağa verildi.

 

TORUNU İSMAİL KALE İLE GÖRÜŞTÜK...

Çankırı Postası Haber Servisi olarak Gülperi Kale'nin Ankara'da yaşayan torunu İsmail Kale ile telefonla görüştük. Torun Kale "Babaannemin iki çocuğundan toplam 8 torunu var. 8 torunun da 24 çocuğu mevcut. Bunların da bugün itibariyle 25 çocuğu yaşamakta. Dün toprağa verdiğimiz babannem torunlarının torunlarını gördü. Allah rahmet eylesin." dedi.

 

Yukarıdaki fotoğrafta Gülperi Kale oğlu Hüseyin (solda) ve torunu Recep Kale ile birlikte vefatından önce hastanede muayene olurken...

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304