banner306
banner198

Ilgaz’da kayak keyfi bir başka!

Yılbaşı ile birleşen hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler, Türkiyenin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaza akın etti.

Ilgaz’da kayak keyfi bir başka!
banner145

Yılbaşı ile birleşen hafta sonu tatilini değerlendirmek isteyenler, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Ilgaz'a akın etti.

Çankırı Postası, Ilgaz Dağı Milli Parkında bulunan Kayak Merkezine giderek bölgenin son durumunu sizler için görüntüledi.

Yağan son karla birlikte Ilgaz'a gelenler, kayak yapmanın keyfini doyasıya çıkardı. Bazı vatandaşlar kızakla kayarak ve kartopu oynayarak eğlenirken, kaymayı yeni öğrenen tatilcilerin düşme anı ilginç görüntülere sahne oldu.

Hafta sonu tatilini ailesiyle Ilgaz'a gelerek değerlendiren Yavuz Keskin adlı vatandaş ise, kayak yapmayı kısa sürede öğrendiğini söyledi. “Kırkımdan sonra kayak yapmaya çalışıyorum. Kayak yapmak çok güzel. Çocukluk günlerim aklıma geldi. Ailemle birlikte günübirlik buraya geldik. Açık havada hem piknik yapıyoruz hemde stres atıyoruz" diye konuştu.

Pisteki karların  kayak yapmaya uygun hale getirilmesi için paletli araçla karları sertleştirilip düzelten yetkililer, kayak merkezi yolunun araç trafiğine açık olduğu ve ulaşımda herhangi bir sorun olmadığını söylediler.

Günübirlik Ilgaz Kayak Merkezine gitmek isteyenler için ceplerinden harcayacağı para ise şöyle;

Merkeze otomobille gelenler için  5 TL giriş ücreti alınıyor. Bu fiyat minibüsler için 10 TL olarak belirlenmiş. Ilgaz Kayak Merkezi'nde bir günlük kayak takımını 25 TL’den kiralayabiliyorsunuz. Tabi bu durum sıkı pazarlıkçılar için geçerli değil. Teleferikle zirve keyfi için ise 5’TL ödemeniz gerekiyor. Otel işletmecileri sürekli kayak yapan ve otel müşterilerine yönelik faklı bir fiyat tarifesi uyguluyor. Eğer bir bardak çay içmek isterseniz 5 TL'yi gözden çıkartmanız gerekiyor. Bunun dışında mescit ve lavabo ihtiyacı işletmelerden karşılanabilmekte.

Sıcaklığın 2 derece olarak ölçüldüğü Ilgaz dağı Kayak Merkezi'nde son yağışlarla birlikte kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı.

Yıldıztepe de son durum!
Yıldıztepe Kış Sporları Merkezi'nde pistteki kar kalınlığının kayak için elverişli olduğu bildirildi.
Lodosun etkisiyle bir kaç gündür havaların sıcak gitmesi nedeniyle bölgedeki karların eridiği ve bu nedenle kayak yapılacak düzeyde kar bulunmadığı için sezonu bir türlü açamayan bölgenin imdadına yağan son karlar yetişti.

Yetkililer, kayak merkezinde pistin kayak yapmaya elverişli olduğunu, havanın da açık ve güneşli olduğunu kaydetti.

 

Her yıl daha fazla turistin ilgisini çeken Ilgaz'da, hafta sonu hareketliliği yaşanırken, otellerin doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması ve aralıklarla devam eden kar yağışının hem tatilcileri hem de otel işletmecilerinin yüzünü güldürdü.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304