banner198

Ilgazdaki Kayaklı koşu yarışları sona erdi

Çankırının Ilgaz İlçesindeki Yıldıztepe Kayak Merkezinde Üniversiteler Arası Üçüncü Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu Yarışları sona erdi.

Ilgazdaki Kayaklı koşu yarışları sona erdi
banner145

Çankırı'nın Ilgaz İlçesi'ndeki Yıldıztepe Kayak Merkezinde Üniversiteler Arası Üçüncü Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu Yarışları sona erdi.

 

Üniversite Sporları Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 8 üniversiteden toplam 100 sporcunun katılımı ile gerçekleşen yarışlar, üç gün sürdü. 16-18 Şubat tarihleri arasında 3 gün süren şampiyonaya Gazi, Ağrı İbrahim Çeçen, Cumhuriyet, İstanbul, Kafkas, Kastamonu, Niğde ve Yüzüncü yıl Üniversiteleri olmak üzere 8 üniversiteden toplam 80 sporcu yarıştı. Dereceye giren yarışmacılar, 2011 Erzurum Kış Olimpiyatları'na katılma hakkını elde etti.

 

Üniversiteler Arası Üçüncü Kuzey Disiplini Kayaklı Koşu yarışlarında sporcular,  Kuzey Disiplini Bayanlar Serbest 5 kilometre, Kuzey Disiplini Sprint Bayanlar ve Erkekler 1500 metre, Kuzey Disiplini Bayrak Bayanlar 3x5 km. ve Erkekler 3x10 km etaplarında yarıştılar. Son gün yapılan Kuzey Disiplini Sprint Erkekler 1500 metre ve Kuzey Disiplini Bayrak Bayanlar 3x5 km. ve Erkekler 3x10 km yarışmalarında dereceye giren sporculara madalyalarını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş verdi.

 

Rektör Savaş, bu yarışmanın Çankırı Ilgaz Dağı Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde yapılmasının bu kayak merkezinin Türkiye çapında tanınması açısından önemli olduğunu, yakın bir gelecekte Ilgaz Yıldıztepe’nin bilinen ve tanınan bir kayak merkezi olacağını ifade etti.

 

Rektör Savaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi öğrencilerinin kayak sporuna yönlendirileceklerini ve kış sporlarının gelişmesi için üniversite olarak ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER