banner198

İptal edilen Yapraklı seçimleri bugün!

29 Mart 2009 Pazar günü yapılan ve YSK tarafından iptal edilen Yapraklı Belediye Başkanlığı seçimleri bugün yenilenecek!

İptal edilen Yapraklı seçimleri bugün!
banner145

Yarın yapılacak olan Yapraklı Belediye başkanlığı seçimleri için bölgede çalışmalarını sürdüren siyasi partiler güzel görüntüler de veriyorlar.

 

29 Mart yerel seçimlerinde Yapraklı Belediye Başkanlığını kazanan MHP, seçim sonuçlarının YSK tarafından iptal edilmesinden sonra yenilenecek seçimler için özellikle son bir haftadır bölgedeki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

 

Dün Yapraklı’ya giden AK Parti Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman, İl Başkanı Mustafa Selci, İl Genel Meclis Başkanı Osman Canbaz ve partililer belediye başkan adayları Şahin Bişkin’e destek çalışmalarını sürdürdüler.

 

Yapraklı’da bulunan MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan da kendi belediye başkan adayları Hasan Basri Avşar’a destek çalışmalarını  sürdürürken, iki vekil Yapraklı meydanında karşılaştılar.

 

İki milletvekili partililerle birlikte uzun süre sohbet etti. Akman ve Bukan’ın Yapraklılarla böylesi bir tablo sergilemesi, Yapraklı’da yaşayan, yaşı da 80’e dayanan ve kendisi de uzun yıllar siyaset yapan “Ali Amcayı” oturduğu yerden kaldırdı ve iki vekilin yanına getirdi!

 

“Ali amca” iki vekile birden dönerek “Sizlere gıpta etmemek mümkün değil! Bizim zamanımızda böylesi sahneleri görmek mümkün olmazdı!” derken geçmişte yaşadığı günleri hatırlayarak bir yandan üzülürken, geç de olsa siyaset yapan insanların toplum önünde bir araya gelmeleri karşısındaki sevincini de yaşamış olmanın mutluluğu içerisindeydi.

 

Vekiller başkan-toto oynamayı kabul etmedi!

Yapraklı meydanında kahvehanenin önünde fotoğrafladığımız Dr. Nurettin Akman ve Ahmet Bukan’a “Yarın seçim yapılacak! Sonuç üzerine tahmin yapar mısınız?” sorumuza Yapraklı eski başkanı Ali Hasekioğlu müdahale ederek “Buna gerek yok! Seçim sonucu Yapraklı için hayırlısı olanı getirsin” dedi.

 

Hasekioğlu’nun bu cümleleri sonrası iki vekil de sorumuzu yanıtsız bıraktı!

 

Seçimin sonucuna yönelik olarak bilgilenme amacıyla yaptığımız ufak bir Yapraklı ilçe merkezi turumuzda öncelikli olarak Yapraklı’nın dışından gelen çok sayıda seçmenin olduğunu gözlemledik. Kısa zaman dilimi içerisinde biri Kocaeli’nden bir diğeri de Almanya’dan seçim için Yapraklı’ya gelenlere rastladık!

 

Bu ne demek oluyor derseniz?

 

Sahi 29 Mart 2009 Pazar günü yapılan Yapraklı Belediye Başkanlığı seçimi neden iptal edilmişti?

 

Haber ve Fotoğraflar: Çankırı Postası Özel

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER