banner198

İrfan Dinç, Şehrin alt yapısını yeniliyoruz!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç şehrin alt yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İrfan Dinç, Şehrin alt yapısını yeniliyoruz!
banner145

Çankırı Terziler, Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular odasının yeni yönetim kurulu üyelerini makamında kabul eden Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç şehrin alt yapısıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

 

Ziyarette konuşan Oda Başkanı Arif Bayrak, İrfan Dinç döneminde Çankırı Tarihinin tozlu ve saklı yerlerden çıkartılarak gün yüzüne çıkartıldığının altını çizerek, “ Tarihi ve kültürel alanlardaki çalışmalarınızı takdirle karşılıyoruz. Ayrıca 100 yılın en büyük projesini gerçekleştirerek Çankırı’nın en büyük sıkıntısı olan içme suyu ihtiyacını gideriyorsunuz. Bunun yanında inşallah eski Çankırı dediğimiz bölgedeki kentsel dönüşüm çalışmaları da çözümlenirse şehrimizin çehresi değişmiş olacak” dedi.

 

Cadde ve sokaklar sağlıksız!

Haklı gerekçeleriniz olabilir, fakat bir konuda eleştirimiz var diyen Bayrak, “Şehir içindeki yollar, kaldırımlar inanılmaz derecede sağlıksız, herhangi bir çalışma programınız var mı? Şehrimizin pırıl pırıl olmasını istiyoruz.  Oda, olarak şehrimizin menfaatleri doğrultusunda yapılan çalışmaları takdir edip, olumsuz konularda da gerekli uyarıları yapacağız ” dedi.

 

Şehrin alt yapısını yenileyeceğiz!

Şehrin alt yapısında sıkıntılar bildiklerini belirten başkan İrfan Dinç,  “Öncelikle şunu belirteyim ki; yollar ve kaldırımlar konusunda sadece yama çalışmaları yapıyoruz. Sıcak asfalt yapma gibi bir düşüncemiz yok. Elektrik tellerinin yeraltına alınması, Telekom’un yeraltı çalışmaları ve Doğalgaz çalışmaları aynı dönemlere denk geldiği için bazı sıkıntılar ortaya çıktı. Dediğim gibi bu sıkıntıları da yama tekniği ile gidermeye çalışıyoruz. Çünkü biz içme suyu ve TOKİ projesinden daha büyük bir projeye başlayacağız. Şehrin alt yapısını (su ve kanalizasyon şebekesi ile yağmurlama ve atıksu arıtma tesisi olmak üzere) komple yeniliyoruz” diye konuştu.

 

Çevre Bakanlığı ve Avrupa Birliği IPA (Avrupa Birliğine Katılım Öncesi Mali Destek Fonu) Çankırı’yı programına aldı. Bunun müşavirlik ihalesine Çevre Bakanlığı çıkmak üzere, biz ilk on il içerisindeyiz. Allah’ın izniyle benim dönemimde bu projenin büyük bir kısmını bitireceğiz. Ama bu çerçevede diyorum ki; ben şimdi yeni bir yol yapsam iki sene sonra tekrar kazacağız. Onun için kaldırım ve yol çalışmalarını ağırdan alıyoruz” diye konuştu.

 

Terziler Manifaturacılar ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Arif Bayrak ve yönetim kurulu üyelerini yeni seçilmelerinden dolayı tebrik eden Belediye Başkanı İrfan Dinç,  Oda yönetim kurulu üyeleriyle birde hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER