banner198

İrfan Dinçin en büyük hizmeti o oldu ancak…

Çankırıya en büyük hizmet Güldürcekten gelen su oldu ancak, hiçbir şeyden çekmedi ondan çektiği kadar

İrfan Dinçin en büyük hizmeti o oldu ancak…
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in ismi, gelecek kuşaklarca Çankırı’nın önümüzde ki 50 yıllık su sorununu çözen belediye başkanı olarak anılacak.

Adını Çankırı tarihine su sorunun çözen başkan olarak altın harflerle yazdıran Başkan Dinç’in bize göre de en büyük hizmeti, Çankırı’yı Güldürcekten getirdiği sağlıklı içme suyuna kavuşturmuş olması.

Ancak, buna rağmen İrfan Dinç’in en büyük talihsizliği de başkanlık döneminde en çok suyla ilgili sorunlardan dolayı eleştirilere maruz kalmış olması.

12 Haziran T.B.M.M. genel seçimlerde dahi muhalefetin iktidara Esentepe’de ki su kesintisiyle vurmaya çalıştığı göz önüne alındığında bu düşüncemizde haksızda sayılmayız

Bu arada söyleyelim Başkan Dinç, Çankırı’dan önce Esentepe’yi yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla aspetsiz borularla kesintisiz suya kavuşturunca; Esentepeliler tarafından asılan pankartla Çankırı’nın Ferhat’ı olarak ilan edildi.

Ferhat İrfan Dinç  sloganları ve alkışları eşliğinde mahalleli tarafından bağırlarına basıldı.

Haksız da sayılmazlar…

Havaların oldukça sıcak geçtiği şu günlerde şehrin alt yapısında ki yetersizlikten patlak veren arızalar bu günlerde başkanın en çok canını sıkan konuların başında geliyor.

Son olarak Hanımlar Lokalinin tanıtım toplantısında, aralarında Çankırı Postası’nın da bulunduğu basın mensuplarına su kesintileriyle ilgili bilgi veren İrfan Dinç, samimi sohbet sırasında kent halkının susuz kalması yüzünden oldukça sıkıntılı günler yaşadığını söyledi.  

Başkan Dinç, basın mensuplarına şehir şebekesinde ki su kesintilerinin kendisini adeta çıldırttığını söyledi.

Çankırı Belediyesi eski başkanı Mustafa Kale döneminde döşenen ve artık bugün çürümeye yüz tutan şehir şebeke hattının 26 yıl önce döşendiğini belirten İrfan Dinç, “Patlayan boruları tamir ediyoruz hemen ardından başka bir yerden patlak veriyor. Şebeke onarımında çalışan personelimden birine yorgunluk ve uykusuzluktan bir şey olacak diye aklım çıkıyor” diye konuştu.

Ramazan ayından sonra şehir alt yapısını değiştirmeye başlayacaklarını söyleyen İrfan Dinç, üç yıl sürecek yenileme çalışması sonrasında Çankırı’da su kesintilerinin tarihe karışacağını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER