banner306
banner198

İşsiz Genç ve Kadınlara mesleki eğitim kursu!

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun hazırlamış olduğu 2,5 Milyon Avro’luk “Sürekli Eğitim ve Teknoloji Geliştirme“ (SETEM) Projesi 563 proje arasından 16 projenin yer aldığı ana listede yer aldı.

İşsiz Genç ve Kadınlara mesleki eğitim kursu!
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi Meslek Yüksekokulunun hazırlamış olduğu 2,5 Milyon Avro’luk “Sürekli Eğitim ve Teknoloji Geliştirme“ (SETEM) Projesi 563 proje arasından 16 projenin yer aldığı ana listede yer aldı.

Proje sonuçları 30 Temmuz 2009 tarihinde Sanayi ve Ticaret Bakanlığının Toplantı salonunda düzenlenen programda Sanayi ve Ticaret Bakanı  Nihat Ergün tarafından açıklandı.

Bakan Ergün yaptığı açıklamada projelerin bağımsız uzmanlar tarafından değerlendirildiğini, dışarıdan herhangi bir müdahalenin söz konusu olmadığını ve kabul edilen projelerin Avrupa komisyonunca da onaylandığını söyledi.

Bakan Nihat Ergün Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin ile yaptığı görüşmede Çankırı’nın sunduğu SETEM projesinin çok başarılı bir proje olduğunu ifade etti.

Proje kapsamında; Çankırı Karatekin Üniversitesi, Çankırı Belediye Başkanlığı, Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı, Korgun Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Şabanözü Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, Çerkeş Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü, Çankırı Ticaret Borsası, Anneler Derneği, Yardım Sevenler Derneği ile işbirliği yapmaktadır.

Projenin hedef kitlesi: Korgun, Şabanözü, Çerkeş Organize Sanayi Bölgeleri ve Çankırı’daki küçük ve orta ölçekli sanayi kuruluşlarında çalışan veya çalışacak olan elemanlar, iş arayan ev hanımları ve bedensel özürlüler ve bilgi – becerisi seviyesi düşük iş arayan gençlerdir. Proje kapsamında öncelikli olarak planlanan kurslar: Temel seviye bilgisayar kullanımı, Girişimcilik, Enerji Yönetimi, Yabancı dil, İletişim Becerisi Geliştirme, Elektronik, Elektrik, Elektronik Haberleşme, Endüstriyel Otomasyon, Bilgisayarlı Tasarım ve Üretim, Tahribatlı –ve Tahribatsız muayene, Malzeme test İnşaat, İklimlendirme -Soğutma, İşletme, Muhasebe, Aşçılık, Turizm, çocuk bakımı, cilt bakımı hizmetleri kursları öncelikli olarak verilecek kurslardır. İhtiyaç ve talebe göre diğer alanlarda (ziraat, sağlık , ormancılık vb) da kurslar düzenlenecektir. Kurslar ve danışmanlık hizmetleri sınıf-atölye eğitimi ve uzaktan eğitim yöntemleri ile olacaktır.

Çankırı Karatekin Üniversitesi proje koordinatörlüğü ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ve Avrupa Komisyonu uzmanları Ağustos ve Eylül aylarında yoğun bir çalışma yaparak projeye son şeklini vereceklerdir.

Daha sonra proje ortakları ve ilgili kurumların temsilcileri ile işbirliği içinde saha analizleri yapılıp, ihtiyaçlar kesin olarak belirlendikten sonra kurslara ve danışmanlık hizmetlerine başlanacaktır.

Toplantıya Çankırı Karatekin Üniversitesini temsilen Rektör yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin, Meslek Yüksekokulu Müdürü ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Rıza Gürbüz katıldı.

 

Fotoğraftakiler: Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabit Erşahin,Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rıza Gürbüz, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ile birlikte.

 

Haber Foto: Karatekin Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler müdürlüğü.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304