banner198

istihdam garantili kurslar

Çankırı daki işverenlerin talepleri doğrultusunda planlanan Gazaltı Kaynakçılığı, Saç İşleri ve Mobilya İmalatçılığı alanlarında kurslar açılacak.

istihdam garantili kurslar
banner145

Milli Eğitim Bakanlığı Erkek Teknik Öğretim Genel Müdürlüğü ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İŞKUR, TOBB ve TOBB ETÜ işbirliği ile 23 Haziran 2010 tarihinde imzalanarak yürürlüğe giren UMEM projesi kapsamında açılacak olan kurslara, ilk kursiyer seçimleri Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinde İŞKUR İl Müdürü Muzaffer Çamırcı ve Milli Eğitim Şube Müdürü Erdal Yalçın’ın katılımıyla yapıldı. İlk aşamada Çankırı'daki işverenlerin talepleri doğrultusunda planlanan Gazaltı Kaynakçılığı, Saç İşleri ve Mobilya İmalatçılığı alanlarında kurslar açılacak.

 

Yapılan ilk kurs seçmelerine İŞKUR’a kayıtlı olan 67 işçi müracaat etmiş olup, bunlardan seçmelere katılan 35 kişiyle mülakat yapıldı. Yapılan değerlendirme sonucunda Gazaltı Kaynakçılığı kursuna 15 kursiyer belirlendi.

 

Kursların açılış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Muzaffer Çamırcı, projenin önemli sonuçlarının olacağını, kursa katılanların kurs sonunda muhakkak bir işe yerleştirilmeye çalışılacağını, istihdam garantili kurslar olduğu için daha önceden yapılan kurslarla karıştırılmaması gerektiğini söyledi. Çamırcı konuşmasının devamında, eskiden olduğu gibi kursiyerlere 15 TL günlük ücret ödeneceğini ve işkazaları-meslek hastalıklarına karşı kursiyerlerin kurs süresince sigortalanacaklarını, kursiyerlerden bu fırsatı iyi değerlendirmeleri gerektiğini belirtti..

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER