banner198

İTFAİYE ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye araçları ve İtfaiyenin görevleri hakkında Mareşal Çakmak İlköğretim Okulunda öğrencilere bilgiler verildi.

İTFAİYE ÖĞRENCİLERİ BİLGİLENDİRDİ
banner145

İtfaiye Teşkilatının kuruluşunun 296. yıldönümü ve İtfaiye haftası etkinlikleri çerçevesinde Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından İtfaiye araçları ve İtfaiyenin görevleri hakkında Mareşal Çakmak İlköğretim Okulunda öğrencilere bilgiler verildi.

 

Öğrencilere; İtfaiye araçları, yangın söndürme ve kurtarma ekipmanları üzerinde görsel olarak bilgi verildi. Bu tür etkinliklerin yangınlar ve diğer afetler konusunda bilinçli bir nesil yetişmesinde önemli rol oynadığını ifade eden İtfaiye Müdürü Muzaffer Aydınlı “ İlköğretim okullarında yangın, deprem, sel, kazalar ve diğer afetlerle mücadele konusunda her zaman hazırlıklı olunması için eğitimlerin devam etmelidir. Bilinçli bir nesil yetiştirmek için elimizden geleni yapma gayretindeyiz. Özellikle yangınlara karşı okullarda, evlerde, işyerlerinde neler yapılması gerektiği mutlaka öğretilmelidir” dedi.

 

Ayrıca İtfaiye Müdürü Muzaffer Aydınlı, öğrencilere yangın anında 110 no’lu yangın ihbar telefonunu kullanmaları gerektiğini belirtti. Yangın ihbar numarasının mutlaka görülebilir bir yere not edilmesini, yangın anında bir başkası itfaiyeyi aramıştır diye beklemeden aramalarını söyledi.İtfaiyenin en kısa zamanda olay yerine gelebilmesi için en net adres ve belirli noktayı(Camii,Okul,Çeşme vb.) tarifi yapmalarını istedi.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER