banner306
banner198

İtfaiyeden Uyarı

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bir açıklama yaparak vatandaşları yangınlara karşı uyardı.

İtfaiyeden Uyarı
banner145

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü bir açıklama yaparak vatandaşları yangınlara, çiftçileri anız yangınlarına ve özellikle de piknikçileri ot yangınlarına karşı uyardı.

 

Bu yıl bol yağış nedeniyle kırsal bölgelerde ve piknik alanlarında büyüyen otların, havaların iyiden iyiye ısınmasıyla birlikte yangına karşı daha duyarlı olunması gerektirdiğini belirten İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci “Vatandaşlarımız özellikle piknik alanlarında ve otların yoğun olarak bulunduğu bölgelerde yaktıkları ateşleri tamamen söndürmedikçe bölgeden ayrılmasınlar. Ayrıca otların bulunduğu bölgelerde cam parçalarını da bırakmamaları ot yangınları açısından çok önemli. Kırsal bölgelerdeki çiftçilerimiz de anız yangınlarına karşı daha dikkatli olmalılar. Bu yıl geçen yıla oranla yağışların fazla olması nedeniyle boş arazilerde otlar bir hayli fazla ve bu da yangın riskini artırmaktadır. Geçtiğimiz yıllarda yaz aylarında meydana gelen ot yangınları İtfaiyemizi oldukça zor durumlara sokmuştur. Biz vatandaşlarımızdan dikkatli davranmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

 

Basit ot yangınlarına müdahale ederken önemli bir yangına müdahalede geç kalınabileceğinin de altını çizen İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci “Hem çevremizi, hem doğamızı hem de başkalarının hayatını tehlikeye atmamak için kırsalda ve kent merkezinde yangınlara karşı duyarlı olmak, duyarlı olmayanları da uyarmak hepimizin görevidir. Çevresinde herhangi bir yangınla karşılaşan vatandaşlarımız ‘nasıl olsa birisi arar’ diye düşünmeden itfaiyemizin 110 No.lu telefonunu vakit kaybetmeksizin arasınlar” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304