banner198

Kalkın ey komşular Çerkeş’e asfalt geldi!

Çankırı’nın en büyük ilçesi Çerkeş sıcak asfaltla tanıştı.

Kalkın ey komşular Çerkeş’e asfalt geldi!
banner145
Çankırı’nın en büyük ilçesi Çerkeş sıcak asfaltla tanıştı.


Hummalı bir çalışmanın yaşandığı Çerkeş ilçesinde Belediye Başkanı Hasan Sopacı’nın bizzat başında durduğu ekipler gece yarısına kadar yol çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

 

Çerkeş’in en büyük sorunlarının başında ilçe içerisindeki bozuk yollar geliyordu. Adeta patates tarlasını andıran yollar ilçenin ana arteri konumunda olan Hükümet ve Hacıbektaş caddesinde araçların beşik gibi sallanarak güçlükle hareket etmesine neden oluyordu.

 

Vatandaşlardan gelen en büyük şikâyetine son veren Hasan Sopacı, 3 aylık bir çalışmanın ardından Çerkeş’in ana arterini ilçeye yakışır bir hale getirdiklerini belirtti. Elektrik kabloları, atık su kanalları, mobesa kabloları için borular döşendiği alt yapı çalışması zeminin oturması ve yol sağlamlaştırılması beklendiği için 3 ay sürdü. Üç kilometre uzunluğuna 9 metre genişliğinde uzanan yola 10 cm kalınlığında sıcak asfalt döküldü.

 

Asfalt makinesinin direksiyon koltuğuna oturan Sopacı, “Halkınız bu yolları kullanmaktan artık bıkmıştı. Yılardır sıkıntılı bir yoldu. Hiç abartısız 25 km üzerinde yol yaptık. Seçim öncesi verdiğimiz “altı ayda 25 km yol! “ sözünü yerine getirdik. Bunun yanında planlamamız doğrultusunda 5 km taş parke döşüyoruz. Bunun 1,5 kilometresini döşedik. Şuanda 15 kişilik ekip Karalar mahallesinin bir kısmını bitirdi. Karamuklu mahallesinde taş döşüyor. Orada yaklaşık 1,5 km taş parke ilklim uygun oldukça döşenecek. Önümüzdeki yıl yol çalışmalarımız tekrar devam edecek.” dedi.

 

Halkın çalışmalardan çok memnun kaldığını ifade eden Sopacı, ”İnsanlar D-100 karayolunda yolun karısına geçmek için bariyerlerden atlıyordu. Hastane ve TOKİ yoluna asansörlü yaya üst geçidi inşası devam ediyor. 15 gün içerisinde bitirilmiş olacak. İstasyon mahallesinde çocuklar okul geliş gidişlerinde hayati risk altında demiryolundan geçmek zorunda kalıyorlar. Oraya da alt geçit yaparak çocuklarımızın güvenli bir şekilde eğitim- öğretim faaliyetine devam etmelerini sağlayacağız” şeklinde konuştu.

 Foto galeriye git

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2014, 02:05
YORUM EKLE
YORUMLAR
çerkeş
çerkeş - 9 yıl Önce

bçerkeşe asvalt otuz sene önce geldi.o yollar 30 sene önce asvalt yapılmiştı.bunlar belediyenin asri görevi çerkeşe hanği yatırımlar geldi .yatırım getirmeye bakın .ikdidardan ne yardımlar geldi.kurşunlu -ılgaz belediyesine gelen paralardan haberiniz var mı

Kağan
Kağan - 9 yıl Önce

bir zamanlar kurşunluda eski kazınan asfalttan sonra zemin otursun diye 2-3 ay beklemişti.dönemim başkanını yerel basında bir linç etmediğiniz kalmıştı...

sedat
sedat - 9 yıl Önce

bu yapılan şeyler gercekten güzel işler. ama bunları zaten yapmak sizin göreviniz. memlekette i̇şsi̇zli̇k di̇z boyu, ai̇lece egleni̇lecek güzel bi̇r yer yok mesala. mesala ben gecenlerde sosyal tesislerin dügün için fiyatını sordum 6 bin tl diyorlar. belediye neden buna engel olmuyor sorarım size. 6 bin tl ye insanlar nasıl bir dügün yapabilir hiç düşündünüzmü acaba. bu sosyal tesislerin özele verilmesi gercekten ayıp yani. devlet malını bu şekilde gelir elde ettirmek haramdır......

SIRADAKİ HABER