banner198

Kara Tren gecikir belki hiç gelmez!

Ankara-Zonguldak demiryolu hattında yolcu taşıyan Karaelmas Ekspresi bugünden geçerli olmak üzere yolcu taşımacılığına bilinmeyen bir tarihe kadar ara verdi.

Kara Tren gecikir belki hiç gelmez!
banner145

Ankara-Zonguldak demiryolu hattında yolcu taşıyan Karaelmas Ekspresi bugünden geçerli olmak üzere yolcu taşımacılığına bilinmeyen bir tarihe kadar ara verdi.

TCDD Genel Müdürlüğü'nce yapılan açıklamada, “Yol yenileme çalışmalarının daha kısa sürede tamamlanması amacıyla karayolu ulaşım imkânlarının olduğu bu parkurlarda işleyen trenlerin verimsiz olmaları da dikkate alınarak bazı trenler, 01 Ocak 2010 tarihinden itibaren seferden kaldırılacak” açıklamasına yer verildi.

Ankara- Zonguldak arasında sefer yapan Karaelmas Ekspresi de dahil olmak üzere Balıkesir-Kütahya, Diyarbakır-Adana, Kars-Akkaya, Ankara-Kars, Ankara-İzmir ve Ankara-Malatya arasında çalışan yolcu trenleri seferden kaldırılacak hatlar arasında yer alıyor.
TCDD’den yapılan duyurunun devamında “Söz konusu trenler, yol yenileme çalışmalarının ardından tekrar sefere konulacaktır.” denilmekte.

Buraya kadar her şey normal!

 Ancak TCDD’nin açıklamasında yer alan “yolcu trenleri yol yenileme çalışmalarının ardından tekrar sefere konulacaktır” şeklinde kullandığı muğlâk ifadeler ise kafa karıştıracak cinsten.

Hatırlayacağınız üzere bundan bir buçuk yıl önce Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım özel bir programa katılmak üzere Çankırı’ya gelmiş ve gazetemiz sahibi Ercan Şeker bu hatta yaşanan aksaklıklarla ilgili Bakan Yıldırım’ı bilgilendirmişti.  Özellikle ikinci sınıf banliyö vagonları ve gece yarısı dönüşümlü olarak yapılan yolcu taşımacılığının yeniden gözden geçirilmesini isteyen Şeker’e, Bakan Yıldırım verdiği cevapta, Ankara-Zonguldak demiryolu hattının devlete büyük bir külfet getirdiğini söylemiş ve bu hattın yıllık milyonlarca lira zarar ettiğini ifade etmişti. Bu konuşmanın üstünden fazla bir zaman geçmeden yolcu taşımacılığının bilinmeyen bir tarihe kadar kaldırılmış olması kafalarda soru işaretlerini beraberinde getiriyor.

Acaba bu yapılan uygulama büyük bir külfet getiren bu hatta yolcu taşımacılığını kaldırmaya yönelik bir operasyonu mu? Seferlerin devam edip etmeyeceği kamuoyundan gelecek tutuma göre mi belirlenecek?

TCDD suç bastırıyor!

TCDD Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamanın bir bölümünde seferlerin kaldırılmasına ‘trenlerinin verimsiz olmalarını’ sebep göstermesi ise yüzsüzlüğün bu kadarına da pes dedirtecek cinsten. Lütfen kendinizi kandırmayın sayın yetkililer. Gecenin bir yarısı vatandaşı yollara düşürürseniz, istasyonlarda görevli memur bulundurmaz ve bekleme salonlarında insanları elektrik aydınlatmasından yoksun bırakırsanız verim alamazsın. ‘Acaba tren bugün hangi yöne gidiyor?’ düşüncesiyle millete parmak hesabı yaptırırsanız verim alamazsınız. Yolcuya Pulman sınıfı bilet kesip, ikinci sınıf banliyö vagonlarında taşırsanız, çağın gerisinde kalıp gerekli hizmeti vermezseniz tabi ki trenlerden verim alamazsınız!

Cumhuriyet tarihinin ilk yıllarında Çankırılı Başbakan Dr. Refik Saydam’ın öncülüğünde onca yokluk ve imkansızlığa rağmen Çankırı hudutlarından geçen demiryolu hattında yüzlerce işçi el arabaları ile taş taşımış, kazma ve küreklerle dağları delerek olmazı başarmışlardı.

Bugün Çankırı, Korgun, Kurşunlu, Çerkeş ve bir çok köyden hat yapımında çalışmış ve TCDD’den emekli olmuş dedelerin torunları olarak onca anı ve onca hikayeye konu olmuş bu hattın yolcu taşımacılığına kapanmasına asla müsaade etmeyeceğiz. Bilesiniz!..

YORUM EKLE
YORUMLAR
Tc
Tc - 2 yıl Önce

anlamaz onlar fikir akıl yoksunu hepsi

SIRADAKİ HABER