banner198

KARDEŞİNİN MEZARINI ARIYOR

Sami Gül, Suriye sınırındaki köylerini gezerek kardeşinin mezarını bulmak için çalışıyor.

KARDEŞİNİN MEZARINI ARIYOR
banner145

Kilis'te, mayın patlaması sonucu 1959 yılında şehit olan Giresun Görele nüfusuna kayıtlı Şehit Jandarma Er Mustafa Gül'ün kardeşi Sami Gül, Suriye sınırındaki köylerini gezerek kardeşinin mezarını bulmak için çalışıyor.

 

Şehit Jandarma Er Mustafa Gül, vatani görevini yapmak için Giresun Görele ilçesinden 1958 yılında Kilis 122 Seyyar Jandarma Alayı 1'inci Jandarma Taburu 2 Bölük emrine verildi. Suriye Sınırında bulunan Pertikli Köyü yakınlarındaki devriye gezerken 7 Mayıs 1959 yılında mayın patlaması sonucu yaşamını yitirerek şehit oldu. Şehit Jandarma Er Mustafa Gül, düzenlenen törenle Kilis'te, Suriye sınırındaki belirlenemeyen bir köye defnedildi. Şehit Jandarma Er Mustafa Gül'ün küçük kardeşi 59 yaşındaki emekli Deniz Başçavuş Sami Gül, kardeşinin mezarının yerinin nerede olduğunu öğrenmek için Jandarma Genel Komutanlığı'na başvurdu ve mezarın bulunmasını istedi. İl Jandarma Komutanlığı yaptığı araştırmada mezarın yerini tespit edemezken, 1959 yılında Şehit Jandarma Er Mustafa Gül'ün gömüldüğü mezarın arşiv fotoğraflarına ulaştı. Fotoğraflar çoğaltılarak, Şehit Jandarma Er Mustafa Gül ile birlikte gömülen 3 aileye fotoğrafları ulaştırdı.

 

Kardeşinin mezarının bulunduğu fotoğraf ile Kilis'e gelen emekli Deniz Başçavuş Sami Gül, sınır köylerine tek tek gezerek kardeşinin gömüldüğü mezarı bulmak için çalışıyor. Gül, "Buradan sesleniyorum. Abim ile aynı bölükte görev yapan defin işlemine katılan veya mezarının yerini bilen yöre halkından destek bekliyoruz. Kardeşim ile yan yana yatan aynı Bölükten Çankırı Kurşunlu'dan Er Muhittin Uysal ile Erzurum İspirli Jandarma Çavuş Nusret Durmuş'un defin sırasında bulunan asker arkadaşlarını bize yardım etmeye çağırıyorum." Dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER