banner306
banner198

Kendisine ve ailesine gösterilen misafirperverlikten mutlu.

Elinde bulundurduğu dünya rekoru 4 yıldır kırılamıyor. Eşi ve çocuğu ile birlikte Bayramörendeki yarışmalara özel davetli olarak geldi.

Kendisine ve ailesine gösterilen misafirperverlikten mutlu.
banner145

Yamaç paraşütünde dünya rekorunu elinde bulunduran Çek Cumhuriyetinden Petra Slilova, Tahsin Tekin’in daveti üzerine eşi ve çocuğuyla birlikte Bayramören’e geldi.

 

Yamaç Paraşütü 2009 Dünya Kupası Hazırlık yarışmasına katılmak üzere Bayramören'e gelen bir çocuk annesi 33 yaşındaki Slilova, gazetecilere yaptığı açıklamada, yamaç paraşütü sporuna 1993 yılında “eğlence olsun” diye başladığını bildirdi.

Bu süreçten sonra kendisini geliştirerek profesyonel olduğunu ve 1995 yılından itibaren de dünya kupası için uçtuğunu belirten Slilova, bugüne kadar katıldığı dünya kupası organizasyonlarında çok sayıda başarılı sonuçlar aldığını ifade etti.

Brezilya'da 2005'de düzenlenen bir turnuvada 300 kilometrenin üzerinde uçarak bir rekora imza attığını vurgulayan Slilova, “Bu dereceyi elde ettiğim tarihten bu yana 4 yıl geçmesine karşın, henüz bu rekoru geçen kimse çıkmadı, geçilmesinin de zor olduğunu düşünüyorum. Daha önce kırılan rekor ise 240 kilometre civarındaydı” diye konuştu.

Bayramören’de yarış komitesinin belirleyeceği ölçü dahilinde uçuş gerçekleştirileceğini kaydeden Slilova, “Böylesine bir bölgede çok fazla uçmak mümkün değil. 80 ile 100 kilometre arası görev belirlenebilir. Burada mesafeden ziyade hızlı olmak da önemli. Ben de elimden geleni yapacağım" dedi.

İlçeye eşi ve küçük çocuğuyla birlikte gelen Slilova, bölge insanın misafirperverliğinden memnun olduklarını da söyledi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304