banner198

Kent Konseyi Toplantısı Yapıldı

Çankırı Kent Konseyi Kurul Toplantısında şehrin önemli sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi.

Kent Konseyi Toplantısı Yapıldı
banner145

Çankırı Kent Konseyi Kurul Toplantısı’nda şehrin önemli sorunları ve çözüm önerileri dile getirildi.

 

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleşen kurul toplantısına; Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Özel İdare Genel Sekreteri Hasan Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Çıbık, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür V. Yusuf Möhür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Karadeniz ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri katıldı.

 

Çankırı Kent Konseyi Başkanı Muzaffer Dereli’nin toplantıyı açmasının ardından 2012 yılında gerçekleştirilen projelerle ilgili sunum yapan Vali Vahdettin Özcan; Ilgaz tüneli, demiryolu hattı, Derbent Şehitliği, eski Adliye ile diğer alanlarda yapılan çalışmalardan bahsetti. Yapılması öngörülen projelere de değinen Vali Özcan, Organize Sanayi Bölgesi’nin Çankırı için yeni istihdam alanı oluşturacağını ve Yıldıztepe’ye yapılacak 2. tesisle Çankırı’nın kapılarını turizme sonuna kadar açmayı hedeflediklerin belirtti. Kent Konseyi çalışmalarının bir şehir için ne kadar önemli olduğunu belirten Vali Özcan “Kent Konseyi’nin muhalif olmasını, bizi eleştirmesini istiyoruz.” diyerek Konsey üyelerine de çağrıda bulundu.

 

Kurul Toplantısı’nda değerlendirme yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç,  bir şehre hizmet etmenin büyük bir sorumluluk gerektirdiğini, sorumluluk üstlenenlerin aynı zamanda vebal de taşıdığını unutmaması gerektiğini belirterek “Kent Konseyi şehrimiz adına önemli bir misyonu üstlenmektedir. Bu renkli bileşenin Çankırı için büyük bir gereklilik ve kazanım olduğunu düşünüyorum.” dedi.

 

“Kentler, ya kâbusların ya da tatlı rüyaların mekânıdır!” diyen Başkan Dinç, yapılması düşünülen Organize Sanayi Bölgesi’nin Çankırı’nın yerel yönetimi arasındaki birlik, beraberlik ve dayanışmanın bir ürünü olarak ekip ruhu ile ortaya çıktığını ifade etti.

 

Katılımcıların görüş ve önerilerinin alındığı toplantı, Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyelerinin 2013 yılında yürütülecek başlıca yatırımları ve projeleri değerlendirmeleri ile son buldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER