banner198

Kılıçdaroğlu CHP Çankırı 36. Olağan İl Kongresi ne katıldı!

Cumhuriyet Halk Partisi 36, Olağan İl Kongresi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı

Kılıçdaroğlu CHP Çankırı 36. Olağan İl Kongresi ne katıldı!
banner145

Hindistan’ın efsanevi lideri Gandi’ye benzetilen Kemal Kılıçdaroğlu, Çankırı İl kongresinin yapıldığı salonda izdihama yol açtı

Cumhuriyet Halk Partisi 36. Olağan Çankırı İl Kongresi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı.

Düzenlenen kongreye CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile partililer katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan kongre de divan başkanlığına Ankara Milletvekili Tekin Bingöl seçildi.

Muharrem İnce “Hadi borcunuzu ödeyin!”

CHP Yalova milletvekili Muharrem İnce, benden sert bir konuşma beklemeyin çünkü karşımda AKP’liler olunca sert konuşuyorum dostlar arasında sert konuşmaya ne gerek var diye başladığı konuşmasında, siyasi konulara girmeden önce Çankırı’ya özel şeyler söylemem lazım dedi. "Hiç kimse kusura bakmasın seçmen kitlemiz, Çankırı’da CHP kazanamaz diyerek 33 yıldır ANAP’lılara, DSP’ye, DP’lilere, MHP’lilere oy verdi. Şimdi buradaki MHP’lilere DSP’lilere ANAP’lılara DP’lilere DYP’lilere sesleniyorum. 33 yıldır size oy verdi bu insanlar. Bu sefer CHP geliyor hadi borcunuzu ödeyin!" diye konuştu.

Artık Çankırı’da sizi yalnız bırakmayacağız diyen İnce, “Çankırı’da bir laboratuar çalışması yapacağız. CHP’yi Çankırı’da birinci parti yapacağız” dedi.

"Yirmi yıldır bu ülkeyi yönetenler hala daha sanki iktidar olamamışlar, sanki mağdurlarmış, sanki ötelenmiş gibi konuşuyorlar" diyen Muharrem İnce, “Bu millet bunu yemez! Durum ortada” diye konuştu.

"Ağlamadan sorumlu bir devlet bakanı var. Sürekli ağlıyor" diyen Muharrem İnce, “Yardımcıma söyledim, Bülent Arınç’ın ulusal ve yerel basında yer alan haberlerini tek tek çıkartın. Bu milletin işsiz çocuklarına, çiftçilerin dağda kalan ürünlerinden, emeklilerin feryadından, bir kez bahsetmiş mi? On bin haberi basında çıkmış. Bir kez bu millettin işsizlik sorunundan bahsetmemiş. Konuşmalarında sürekli germiş. Niye biliyormusunuz? Tuzu kuru da ondan” diye konuştu.

AKP döneminde Kumar üç misli arttı!

"Bu milliyetçi muhafazakar iktidar döneminde kumar üç misli artı" diyen Muharrem İnce, “AKP iktidar olana kadar ayda üç defa milli piyango çekilirdi. Bir de toto ve loto oynanırdı. Şimdi süper toto, spor loto, iddia her gün, kazı kazan, at yarışı her gün, kumara harcanan para bu dönemde üç kart artmış. Bu şuna benziyor.  Kilisenin çanına kuşun birisi pisliyormuş. Papaz demiş ki, ‘bu herhalde Hıristiyan değil’ oraya bir içki koymuş kuş içkiyi de içmiş. Papaz demiş ki, ‘Hıristiyan olsa çana pislemez, Müslüman olsa içki içmez bu olsa olsa AKP’lidir’ diye konuştu.

Bunların hepsi darbe ticaretidir.

"Darbe yapılacakmış, 12 Eylül’ü yapanlar orada. 28 Şubat darbeyse darbe yapanlar orada. E muhtıra darbe ise yapanlar orada. Git hesabını sor!" diyen İnce, “sen eski genelkurmay başkanıyla sırdaş oluyorsun. Yenisiyle paslaşıyorsun. Bunların hepsi darbe ticaretidir. Buradan bize darbe yapacaklar deyip, millete kendilerini mağdur gösterme senaryolarıdır” dedi.

Anayasa Paketi Kıymanın içine Domuz eti karıştırılmış gibi!

İnce,”Şimdi bir de anayasa değiştirilmesi gündeme geldi. Bu paketin içinde evet doğru maddelerde var. Ülkeyi çok zora sokan maddeleri de var. Bunlar diyor ki; bu iyilerle kötülere birlikte evet, yada hayır diyeceksiniz. Şimdi eve giderken kasaba uğrayıp bir kilo kıyma alsanız. İçine yüz gram domuz eti karıştırılsa o kıymayı yermisiniz? Bu anayasa paketi de aynen o kıymanın içine domuz eti karıştırılmış gibi” diye konuştu.

"Bugünden itibaren Çankırı’da 33 yıldır başka partilere oy veren arkadaşlarımıza sesleniyorum" diyen İnce,  “biz buradan Milletvekili de çıkaracağız, belediyeyi de alacağız. Burayı pilot bölge ilan edeceğiz” dedi.

Muharrem İnce, “Eski partini bırakta gel. Okunmuş mektuplarını yakta gel. Türkiye ne halde bakta gel. Ampülü patlatta gel. Altı oku yakana takda gel” şirini okuyarak sözlerini tamamladı.

Daha sonra konuşan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise; “Her gelen bize parlak laflar etti. Biz gittik onlara koşa koşa oy verdik. Bizim oy verdiğimiz siyasal partiler dönüp kendilerini düşündüler, ceplerini düşündüler, yakınlarını düşündüler ama hiçbir zaman yoksulu ve halkı düşünmediler” dedi.

Siyasi ahlak yasasını çıkartacağız!

"CHP iktidarında ilk yapılacak iş, siyasi ahlak yasası çıkarmaktır" diyen Kemal Kılıçdaroğlu, “Siyasi ahlak yasası olduğu zaman parlamentoda naylon faturacılar, hayali ihracatçılar, ihaleye fesat karıştıranlar, ceplerini düşünenler olmayacak.  Sadece halkı düşünenler olacak. O nedenle bir siyasi ahlak yasasına ihtiyaç var. Siyasi ahlak yasasını çıkartmaya sadece ve sadece CHP partisi söz veriyor” diye konuştu.

Ali Dibolardan Adalet Bakanı olmayacak!

Bunun sözünü Çankırı’dan da veriyoruz, bu yasa CHP iktidarında bizim çıkaracağımız ilk yasalardan birisi olacak diyen Kılıçdaroğlu, “Bu yasayı çıkarttığımız zaman artık naylon faturacılardan maliye bakanı olmayacak. Ali Dibolardan Adalet Bakanı olmayacak, kalpazanlardan başbakan olmayacak. Artık bu defteri tümüyle tarihe gömeceğiz” dedi.

Siyaset iki dar alana sıkıştı!

Kılıçdaroğlu, “Siyaset iki dar alana sıkıştı. Biri din, ikincisi etnik kimlik. Din ticareti yapanlar halktan oy almaya başladılar. Şunu unutmayın! İnsanların din inançları Allah’la kul arasındaki manevi ilişkidir. Hiç kimsenin elinde o ilişkinin derecesini ölçecek ne terazi vardır, ne de mihenk taşı vardır” dedi.

Sizlere hesap sormak boynumuzun borcu!

AK Partinin hazırladığı Anayasa Taslağıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, “Tayip Bey niye bunu gündeme getiriyor biliyor musunuz? CHP iktidar olduğu zaman onlara hesap soracağız. Onlar şimdiden kendilerine uygun hâkimleri nasıl tayin ederler onun telaşına kapıldılar. Hiç meraklanmayın, hangi hâkimi getirirsen getir sana hesap sormak bizim boynumuzun borcudur” diyerek konuşmasını tamamladı.

Kılıçdaroğlu’nun ardından konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Fikret Tatlıcı, Halkın hiçbir dönemde görülmemiş işsizlik, ekonomik durgunluk, gelir dağılımındaki bozukluk, yoksulluk ve açlığı bugüne kadar hiç olmadığı şekilde yaşamaya başladığını söyledi.

Tatlıcı, Çankırı’nın özellikle AK Parti yerel yönetimi döneminde hızla kent görünümünden uzaklaştığını, cadde ve sokakları, alt ve üst yapısı ile kentin adeta köyleşmekte olduğunu ve sorunların katmerleşerek arttığı bir yerleşim birimi haline dönüştüğünü ifade etti. Belediye Başkanı İrfan Dinç’in seçim meydanlarında söylediği vaatleri unuttuğunu söyleyen Tatlıcı, dün olduğu gibi bu günde bu vaatlerin takipçisi olduklarını, olmaya da devam edeceklerini belirtti.

Kongreden Notlar:

CHP kongresini Gazetemiz sahibi Ercan Şeker ve köşe yazarımız Bahattin Ayhan ve muhabirimiz Bünyamin Güldü birlikte izledi.

CHP son yılların en büyük katılımlı kongresini yaptı. Atatürk kültür merkezinde koltuklarda yer kalmayınca kalabalık kongreyi ayakta izledi.

Kongreye MHP ve DP İl başkanları ile oda başkanları katıldı.

CHP Genel başkanı Deniz Baykal’ın genel kurula hitaben gönderdiği mesaj salondan büyük alkış aldı.

Tek liste halinde yapılan kongre sonucunda Fikret Tatlıca CHP İl başkanlığına yeniden seçildi.

CHP İl Yönetimi şu isimlerden oluştu;

Başkan: Fikret Tatlıcı

İl Yönetimi: İsmail Akyıldız, Ahmet Aslan, Ali Aslanoğlu, İlker Başer, Mustafa Bektaş, Murat Bektaş, Hasan Çoban, Hasan Düzbasan, İbrahim Gürpınar, Mehmet Kağnıcı, Bahri Kalkan, Hüseyin Kalender, Erol Mete ve Hakkı Öz,

Disiplin Kurulu: Sadık Akça, Ali Ateş, Hasan Deretarla, Nazım Ekmekçi, Hüseyin Güven, Kamil Tandoğan, Zeki tekin, Ş.Sami Yıldırım ve A.Kerim Yüksel

Üst Kurul Delegeleri: Şaban Büyükpoyraz, Cengiz Elvanağacı, Ali Koçak, Hüseyin Özdemir, Fikret Tatlıcı ve Gürsel Yıldız

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER