banner198

Kınıklıoğlu Çankırı basınını ağırladı!

Mecliste Çankırıdan gelen basın mensuplarını ağırladı.

Kınıklıoğlu Çankırı basınını ağırladı!
banner145

AK Parti  M.K.Y.K üyesi ve Dış İlişkiler Bşk.Yrd. Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu TBMM’de Çankırı’dan gelen basın mensuplarını ağırladı.

Ankara’da ki ilk program Zaman Gazetesi Ankara Temsilciliğini ziyaretle başladı. Balgat  Ziyabey caddesinde bulunan Zaman Gazetesi'ni ziyarete giden basın mensuplarını Zaman Gazetesi Ankara temsilcisi Mustafa Ünal ve bölge temsilcisi Eyup Boğazkesen karşıladı.

Yapılan sohbet sonrasında gazetemiz sahibi Ercan Şeker Zaman Gazetesi'nin Çankırı’da en çok satılan gazete olduğunu ve sayfalarında Çankırı ile ilgili haberlere daha fazla yer verilmesini istedi. Çankırı’ya uzun yıllar önce bir kez geldiğini söyleyen Mustafa Ünal'ın yüksekçe bir yere çıkarak oradan şehre baktığını belirtmesi üzerine Suat Kınıklıoğlu, Mustafa Ünal’ı Çankırı’ya yaran ocağına davet etti.

Amerika bizim için çok önemli!

Zaman Gazetesi'ndeki ziyaretin ardından Suat Kınıklıoğlu’nun da basın mensuplarını taşıyan araca binmesiyle yol boyunca sohbet edildi. Ermeni tasarısıyla ilgili artık kendilerinin de her yıl lobi faaliyetinde bulunmaktan bıktığını söyleyen Kınıklıoğlu, "Bizim için Amerika çok önemli. Oradan çıkacak bir soykırım kararı dünyada birçok ülkenin de soykırımı onaylamasına yol açacak. O yüzden Amerika’ya ayrı bir önem veriyoruz. Ama Türkiye’nin Dış Politikada önemli mesafeler kat ettiğini söylemeden geçemeyeceğim" dedi.

Grup toplantısına alınmadık!  

Program özellikle Salı günü olarak ayarlanmıştı.  Ancak AK Parti grup toplantısını takip etmemizi isteyen Kınıklıoğlu ve basın mensuplarını Mecliste bir sürpriz bekliyordu. Heyetimizin grup toplantı salonuna girmesine rağmen güvenlik zafiyeti oluşacağı gerekçesiyle toplantıyı ayakta izlemesine izin verilmedi.

Grup konuşması için Meclis'e gelen Başbakan Erdoğan için alınan olağanüstü güvenlik önlemlerinin nedeninin, suikast ihbarı olduğu ortaya çıktı.

Kınıklıoğlu’nun danışmanı Sinan Kırca, başta Meclis genel kurul salonu olmak üzere basın merkezi ve meclisin diğer bölümlerini bizlere gezdirdi.

Grup toplantısının ardından iktidar kulisinde Suat Kınıklıoğlu ve basın mensupları tekrar bir araya geldi.

Yamaç Paraşütüyle ilgili açıklamalarda bulunan Kınıklıoğlu, "Bayramören Dünya Yamaç Paraşütü şampiyonalarına ev sahipliği yapabilecek kalitede bir yer. Milli Eğitim Bakanlı'ğıyla görüşerek Bayramören Öğretmen evini yamaç paraşütçülerinin kalabileceği bir yer haline getirmemiz lazım. Bu yıl Doğuş, Koç ve Çalık grubu gibi büyük firmalardan destek isteyeceğiz. Bu organizasyona bizler, valilik ve basın olarak destek olmalıyız. Hakikaten sıra dışı bir faaliyet"dedi.

Kantarın topuzu kaçtı!

Son birkaç aydır inanılmaz yoğun bir dış gündemle uğraştığını belirten Suat Kınıklıoğlu, “Başbakanımıza İngiltere’ye giderken yolda arz ettim. Hem Ermeni tasarısıyla ilgili yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdim, birazda kendisinden müsaade istedim. Bundan sonra Çankırı’ya daha fazla ağırlık verebilmek için. Oda memnuniyetle kabul etti. Benim kişisel yaklaşımım özellikle ilçe merkezlerine daha yoğun bir şekilde uğrayacağım. Açıkçası biraz “kantarın topuzu kaçtı” Dış politikadan dolayı Çankırı’ya gereken önemi gösteremedim. O yüzden önümüzdeki haftalarda daha yoğun bir şekilde ilçeleri ziyaret edeceğim” dedi.

Ankara- Çankırı yol yapım çalışmalarına da değinen Kınıklıoğlu, "bence siyasetçinin de medyamızın da öz eleştiri yapabilme öz güvenine sahip olması lazım. Biz üzerimize düşeni yapmamıza rağmen ihale kanundaki eksikliklerden dolayı çeşitli aksaklıklar yaşandı. Daha önceki firma %75 fiyat indirimiyle ihaleyi almış. Bu yolun bitmemesinde büyük bir etken oldu."

Ulaştırma Bakanını Çankırı’ya getirmemiz iyi oldu diyen Kınıklıoğlu, “E-80’deki durumu ve kaza raporlarını kendi gözüyle görünce hakikaten oradaki çalışmalar hız kazandı. Bizim görevimiz işin tamamlanmasını sağlamak. Bu konularda hassasiyetimizi dile getiriyoruz. Ben E-80’deki başarılı olan çalışmaların Ankara Çankırı arasındaki duble yola da yansımasını temenni ediyorum. Baykuşboğazı ve Tekebeli’nde şu an sanat çalışmaları devam ediyor. Kalan bölümlerinin tamamlanmasıyla birlikte karayoluyla ulaşım sorunumuz önemli ölçüde azalacak” diye konuştu.

"İnsanlar gelişmeyi başladığı yerle ölçer. Başladığımız yerle bu gün gelinen noktaya bakarsanız çok mesafe alınmış. İş bitti mi? Daha yapılacak iş çok!"

Programa gazetemiz sahibi ve yazı işleri müdürü Ercan Şeker ve muhabirimiz Bünyamin Güldü’de katıldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER