banner198

Kınıklıoğlu referandum sonucunu Amerikadan değerlendir

Kınıklıoğlu: AK Parti, seçmenleri, anayasa reform paketini Türkiye için yararlı olduğuna ikna etti

Kınıklıoğlu referandum sonucunu Amerikadan değerlendir
banner145

KINIKLIOĞLU: "AK Parti, seçmenleri, anayasa reform paketini Türkiye için yararlı olduğuna ikna etti"

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu, "CNN International"a halk oylamasının sonucunu değerlendirerek, "AK Parti, seçmenleri, Anayasa reform paketinin Türkiye için yararlı olduğuna ikna etti" dedi.

CNN International'ın internet sitesinde çıkan analizde, "Türkiye'de seçmenlerin Pazar günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kesin bir zafer verdiği, ancak halk oylamasının sonucunun Türk toplumu içindeki katı bölünmeyi de ortaya çıkardığı" yorumu yapıldı.

CNN'nin haberinde, "AK Parti'nin bu zaferinin, partiyi gelecek yıl yapılacak seçimlerde durdurmanın zor olacağını da gösterdiği" belirtildi.

Kınıklıoğlu'nun CNN'e yaptığı değerlendirmelere geniş yer verilen yazıda, Kınıklıoğlu'nun "AK Parti'nin, seçmenleri, anayasa reform paketinin içeriğinin Türkiye için yararlı olduğuna ikna ettiğini, insanların bunun ileriye dönük bir adım olduğunu düşündüklerini, partinin, ülkedeki reform ihtiyacı konusunda halkı ikna ettiğini" söylediği bildirildi.

Kınıklıoğlu'nun "Başbakan Erdoğan'ın Türkler'e 1980 askeri darbesinin ardından oluşturulan bir anayasadan kendilerini kurtarmaları gerektiği yönünde yaptığı çağrının pek çok seçmen tarafından destek gördüğünü" ifade ettiği de kaydedildi.

Kınıklıoğlu'nun yazıda, "muhalefetin, halk oylaması öncesinde hükümetin başarılarına karşı çıkarak önemli bir hata yaptığını" belirttiği ifade edildi.

Haberde, Türkiye'de son 8 yılda yaşanan değişimin boyutlarının kimse tarafından gözardı edilemeyeceğini vurgulayan Kınıklıoğlu, "Türkiye bölgesel ve küresel bir güç oldu. Halk bunun farkında" dedi.

CNN'in yazısında Suat Kınıklıoğlu'nun Başbakan Erdoğan'ın halk oylaması öncesindeki son 1 ayda yaklaşık 40 şehri ziyaret ettiğini ve Başbakanın "inatçı bir mücadeleci olduğunu ve enerjisini işinden aldığını" söylediği, ayrıca Türk siyasetindeki kutuplaşmanın yatıştırılmasının önemine de değindiği bildirildi.

Haberde İstanbul'da çalışan gazeteci Andrew Finkel'ın da görüşlerine yer verildi. Finkel'in Başbakan Erdoğan'ın kişisel olarak Türkler arasında popüler olmasının da partinin başarısında önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, "Başbakan Erdoğan olmasa partisi bugün bulunduğu yerde olamazdı" dediği belirtildi. Finkel'in pakete "hayır" diyen muhalefetin, halk oylamasını, hükümete yönelik bir güven oylamasına döndürerek paketin içeriğini tartışmaktan çok seçmenlerin hükümeti beğenip beğenmediğine yoğunlaştığını, hükümetin de buna göre davrandığını söylediği ifade edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER