banner306
banner198

Kırmızı Tebeşir Proje Ekibi Bulgaristanda

Kırmızı Tebeşir Proje ekibi, Bulgaristanın Razgrad şehri Kubrat ilçesinde bulunan proje ortağı Hristo Botev Okulunu ziyaret etti.

Kırmızı Tebeşir Proje Ekibi Bulgaristanda
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından yürütülmekte olan Kırmızı Tebeşir Projesi kapsamında, proje ortakları ve emekli öğretmenlerden oluşan 10 kişilik bir ekip, Bulgaristan'ın Razgrad şehri Kubrat ilçesinde bulunan proje ortağı "Hristo Botev Okulu"na çalışma ziyaretinde bulundu. 

 

31 Ekim 2011 tarihinde başlayan ziyaret, Hristo Botev Okulu'nda gerçekleştirilen çalışma toplantısı ile başladı. Toplantıda evsahibi kurum tarafından proje ekibine Bulgar eğitim sistemi ve Kubrat ilçesi hakkında bilgi verildi. Hristo Botev Okulu Müdürü Tatyana Docheva ve öğretmenler Nina Tsoneva ve Maya Radeva tarafından gerçekleştirilen sunumların ardından Kırmızı Tebeşir Projesi Koordinatörü Arş. Gör. Ömer Ak tarafından projenin detayları ve elde edilen sonuçlar hakkında Hristo Botev Okulu öğretmenlerine bilgi verildi. Kırmızı Tebeşir Projesi emekli öğretmen ekibi üyesi Sevgi Şima Dede tarafından Çankırı hakkında yapılan sunumun ardından, Kurşunlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Salih Aka tarafından Türk eğitim sistemi hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

 

Çalışma toplantısının ardından proje ekibi, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen yerel seçimlerde 4. defa yeniden göreve seçilen Türk kökenli Belediye Başkanı Remzi Halilov'u ziyaret etti. Ziyarette öncelikle Çankırı Karatekin Üniversitesi hakkında bilgi veren Arş. Gör. Ömer Ak, Kırmızı Tebeşir projesi kapsamında gerçekleştirilmiş olan çalışma ziyareti ve projenin amaçları konusunda Halilov'u bilgilendirdi. Ardından Remzi Halilov'a yeni dönemde de başarılar dileyen proje ekibi tarafından Halilov'a proje kapsamında hazırlanan duvar saati ve Çankırı'yı tanıtan çeşitli hediyeler takdim edildi. Ziyaret, Türk ve Bulgar eğitim sistemleri ve yerel yönetimlerin eğitimdeki rolü üzerine gerçekleştirilen tartışmalarla devam etti.

 

 

Ziyaret sonunda Halilov'un, Arş. Gör Ömer Ak tarafından Çankırı Karatekin Üniversitesi'ne davet edilmesi üzerine, Çankırı'da "Bulgaristan Siyaseti'nde Türkler: Hak ve Özgürlükler Partisi" konulu bir konferans düzenlenmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Halilov ayrıca Kubrat Belediyesi ve Romanya'dan bir ortak kurumun katılımıyla gerçekleştirilecek olan ve gençlerin istihdamını artırmayı hedefleyen bir AB projesi kapsamında Çankırı Karatekin Üniversitesi'nin de proje ortağı olarak yer almasından memnuniyet duyacağını belirtti.

 

Kırmızı Tebeşir Projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışma ziyaretine Arş. Gör. Ömer Ak, Arş. Gör. Hediye Şirin Zorba, Şabanözü Belediye Başkanı Ali Çapcı, Kurşunlu Milli Eğitim Müdürü Salih Aka, Kurşunlu YİBO Müdürü İhsan Türker, Çankırı Ziraat Odası Genel Sekreteri Necati Taş, emekli öğretmen ekibi üyeleri Sevgi Şima Dede, Hürrem Ovacıklı ve Ekrem Tilkioğlu katıldı.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304