banner198

Kırmızı Tebeşir Projesi hayat buluyor

ÇKÜ tarafından hazırlanan Kırmızı Tebeşir Projesi tanıtım toplantısı AKM de yapıldı.

Kırmızı Tebeşir Projesi hayat buluyor
banner145

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından hazırlanan “Kırmızı Tebeşir” Projesi tanıtım toplantısı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapıldı.

 

T. C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından yürütülen “Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşmasının Arttırılması Hibe Programı” kapsamında Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş yaptı.

 

Konuşmasında Savaş, “Bu çalışma şehre çok önemli bir katkı sağlayacaktır. Bunun için başta projenin koordinatörü Ömer Ak olmak üzere diğer proje paydaşlarımıza teşekkür ederim” şeklinde konuştu. 

 

Kırmızı Tebeşir projesinin koordinatörü olan Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Ömer Ak ise son bir yıl içerisinde Çankırı’da T. C. Başbakanlık Hazine Müsteşarlığı Merkezi Finans ve İhale Birimi tarafından desteklenen yedi projenin hayata geçirildiğini belirterek Kırmızı Tebeşir Projesi’nin de bu projelerden birisi olduğunu söyledi.

 

Projenin temel amacının kız çocuklarının lise ve mesleki eğitim kurumlarına kayıt oranlarını arttırmak ve okuldan ayrılma oranlarını azaltmak olarak belirlediklerini ifade eden Ak, 2008-2009 öğretim yılı itibari ile Çankırı’da erkek öğrencilerin okullaşma oranlarının % 75, kız öğrencilerin okullaşma oranının ise %60 civarında olduğunu ve bu rakamların Türkiye geneli ile kıyaslandığında Çankırı’da erkek ve kız öğrencilerin okullaşma oranları arasında büyük bir uçurumun gözlendiğini söyledi. Proje kapsamında kız öğrencilerin okulu terk etmelerinin önüne geçmeyi ve bu öğrencileri mesleki okullara yönlendirmeyi hedeflediklerini belirten Ömer Ak, proje kapsamında Kurşunlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Çankırı Ziraat Odası, Çankırı Sivil Toplum Derneği, Şabanözü Belediyesi ve Bulgaristan’dan Hirosto Botev Ortaokulu ile ortaklıkları bulunduğunu söyledi.

 

Projenin uygulama aşamaları hakkında bilgi veren Çankırı Karatekin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Hediye Şirin Zorba, proje kapsamında öncelikli olarak alan çalışması yapılacağını ve bu çalışma ile okula gitmeyen ya da bırakan kız öğrencilerin tespit edileceğini söyleyerek, “Bu sayede öğrencilerin okullaşmama sebeplerini tespit edeceğiz” dedi. Alan çalışması sonrası 25 kişilik bir eğitici ekip kuracaklarını belirten Zorba, bu ekip ile belirlenen köylerde görüşmeler yapılacağını, öğrencilere Eğitim Danışmanlığı, Kariyer Danışmanlığı ve Psikolojik Danışmanlık hizmetleri verileceğini ve görüşmeler sonrası elde edilen
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304