banner306
banner198

Kitabı yazdığım gün borcumuz yoktu!

Başkan Avşarın spor salonu ile ilgili olarak para alınmış ancak ortada böyle bir salon yok iddialarına Ali Hasekioğlu yanıt verdi.

Kitabı yazdığım gün borcumuz yoktu!
banner145

Yapraklı Belediye Başkanı Hasan Basri Avşar'ın "610 bin TL borcumuz var!" açıklamasının ardından gündeme gelen iddialarla ilgili olarak Yapraklı eski Belediye Başkanı Ali Hasekioğlu, yanıt verdi ve “Ben o kitabı yazdığım gün Belediye olarak borcumuz yoktu” dedi. Ali Hasekioğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

 

“Benim sözü edilen kitabı yayımladığım gün devam edegelen 50-100 milyar dışında hiçbir borcum yoktu ama 6 aylık bir boşluk oldu. Bugün sözü edilen rakamlar o dönemde birikmiş olabilir. Bu borç benim değil!

Bütün belediyelerde sistem şöyledir: Proje hazırlarsınız ve hazırladığınız projeye istinaden kaynak bulursunuz! Ben de spor salonu ile ilgili olarak bir proje hazırladım ve Spor-Toto Genel Müdürlüğünden 250 milyar artı KDV para aldım! Bu parayla da halı sahayı 110 milyar liraya yaptırdım. Onun dışında elimde kalan parayla da bir gölet yaptım ve belediyeye iki araç aldım. Yine spor salonunu devretmiş deniliyor! Ben encümen kararı ile 1 yıllığına ilköğretim okuluna gelir getirmesi amacıyla bunu yaptım! Bunun dışında kimseye bir şey vermedim!”

 

FESTİVALİ NEDEN İPTAL ETTİN?

Ali Hasekioğlu “Bugün görevde olan arkadaşımız her yıl yapılmakta olan ancak bu yıl iptal edilen festivali neden yapamadığını açıklasın! Ben 1 Nisan 2004’te belediye başkanlığı koltuğuna oturduğumda 250 milyar lira borç teslim aldım! Kasada para da yoktu! Haziran ayı içerisinde belediyenin kasasından 1 kuruş harcamadan festivali gerçekleştirdim. Bu yıl Yapraklı festivali iptal edildi! Bunun nedenlerini açıklasın!” dedi.

 

“Yapraklı yolunun asfaltı 3 km eksik kaldı. Parasızlık nedeniyle yapılamıyor. Vakıf eserlerimiz tamamlanamadı. Belediye başkanı hizmet etmek istiyorsa öncelikli olarak bunlarla uğraşsın” şeklinde konuşan Hasekioğlu “Benim belediye başkanlığı dönemimle ilgili olarak verilemeyecek hesabım yok!” diyerek sözlerini tamamladı.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304