banner306
banner198

Kızılırmak Meslek Yüksekokulu törenle açıldı

Bu yıl eğitim öğretime başlayan Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nun 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.

Kızılırmak Meslek Yüksekokulu törenle açıldı
banner145

Bu yıl eğitim öğretime başlayan Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nun 2010-2011 Akademik Yılı açılış töreni yapıldı.

Kızılırmak Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törene Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın yanı sıra Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sabit Erşahin, Prof. Dr. Ahmet Yartaşı, Prof. Dr. Ziya Şimşek, Kızılırmak Kaymakamı Doğan Dinç, Kızılırmak eski Kaymakamı Susuz Kaymakamı Murat Kütük, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal ve Merhum Prof. Dr. Selahattin İptaş’ın kızı Esra İptaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende Çankırı Milletvekilleri Suat Kınıklıoğlu ve Ahmet Bukan’ın tebrik telgrafları okundu. Açılış konuşmasını yapan Kızılırmak Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet Öz okulun kuruluş hikayesini anlatarak kurucu müdür olan Merhum Prof. Dr. Selahattin İptaş’ın çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öz, Merhum Prof. Dr. Selahattin İptaş’ın arkasında 8 derslik, 1 çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuarı olan 280 öğrencilik bir okul bıraktığını belirtti.

Merhum Prof. Dr. Selahattin İptaş’ın biyografisinin okunmasının ardından konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, Merhum Prof. Dr. Selahattin İptaş’ın işini düzgün yapan profesyonel bir bilim adamı olduğunu söyleyerek “Çankırı’ya gelen bütün akademik personelimiz bir ideal için buraya geldi. Onlar bu üniversiteyi örnek bir üniversite yapmak için buraya geldiler. Selahattin İptaş da onlardan birisi idi” dedi. Konuşmasının devamında gözyaşlarına hakim olmayan Savaş, “Selahattin İptaş’ın bu okul için hayal ettikleri geride kalmadı. O hayallerin hepsini bizler gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nun isminin Kızılırmak Prof. Dr. Selahattin İptaş Meslek Yüksekokulu şeklinde değiştirilmesi kararının Üniversite Senatosu’nda alındığını da konuşmasına ekledi.

Konuşmasının sonunda Kızılırmaklılara seslenen Savaş, Kızılırmak’a gelen öğrencilerin Kızılırmaklılara emanet olduğunu belirterek onlara sahip çıkmalarını istedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’ın konuşmasının ardından Kızılırmak Meslek Yüksekokulu’nun kurulmasında emekleri geçenlere teşekkür plaketi verildi.

Plaket töreni sonrası Prof. Dr. Sabit Erşahin “Toprak Bilimine Giriş” konulu açılış dersini verdi.

Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı’na bağlı Kızılırmak Kız ve Erkek Öğrenci Evi’nin açılışı sonrası gerçekleştirilen kokteyl ile açılış töreni sona erdi.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304