banner198

Kızılırmakta seçimi Celal Yıldırım kazandı.

Dün yapılan AK Parti Kızılırmak İlçe kongresinde başkanlık yarışını Celal Yıldırım kazandı.

Kızılırmakta seçimi Celal Yıldırım kazandı.
banner145

AK Parti Kızılırmak ilçesi 3. Olağan kongresi dün Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman, Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Çankırı İl Başkanı Mustafa Selci, Kızılırmak Belediye Başkanı Bayar Soysal ile birlikte AK Parti  il yöneticileri ve ilçe başkanlarının katılımı ile gerçekleşti.

 

Verilen önerge ile Divan Başkanlığına Kastamonu Milletvekili Hasan Altan, Mustafa Selci ve Muharrem Ovacıklı seçildiler. Celal Yıldırım ve Yüksel Bilir’in listelerinin yarıştığı kongre öncesi geniş güvenlik önlemleri alındı. Kızılırmak’a Emniyet Müdürlüğüne bağlı özel tim ekiplerinin geldiği görüldü.

 

Kongrede bir konuşma yapan Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman “Birlik ve beraberliğimizi korumalıyız. Bunu koruduğumuz zaman çok daha güzel hizmetler yaparız.” dedi.

 

Çankırı Milletvekili Dr. Nurettin Akman konuşmasını şöyle sürdürdü: “Malumlarınız birkaç ay önce yapılan kongre, bazı arzu edilmeyen sebeplerle kongre iptal oldu. Çankırı’mızın 10 ilçemizde tamamlamıştık ama bu olaydan bu güne sarktı. İnşallah bugün birlik ve beraberliğimizi pekiştirecek olan bu kongre hayırlara vesile olur. Temenni ederim Kızılırmak’ın geleceğine hizmet eder.

 

Öncelikle 29 Mart seçimlerinde, Kızılırmak olarak hepinizin göstermiş olduğu gayrete şükranlarımı sunuyorum. İki dönemdir başka bir parti tarafından yönetilen Kızılırmak, bu dönem AK Parti farkıyla değerli Bayar kardeşimiz ipi göğüsledi. Sizlerin desteğiyle belediye başkanlığı koltuğuna oturdu.

 

Oturduğu ilk günlerde, haftada 3-4 defa bizi arayarak Kızılırmak’ın sorunlarını bir an önce çözme gayreti içerisinde. Bizler milletvekili olarak önümüzdeki 5 yıl içerisinde Kızılırmak’ı farklı bir yere taşımak zorundayız. Bunun sözünü verdik. Biz yedi yıl önce iktidara geldiğimizde gerek acil eylem planında gerekse parti programında ortaya koyduğumuz esasları bir bir yerine getirdik.

 

Çankırı ile alakalı dün sulama birliği arkadaşımız aradı. Kızılırmak’ta pirinç ekeceğiz ama suyumuz açılmadı. Bugün sabah 06.30 itibariyle su bırakılmış, 8 saat içinde su geliyor.

 

Kızılırmak’a sözümüz vardı. Meslek yüksek okulu getireceğiz. Müdürü atandı. Şu anda kadrosu tamamlanıyor. Bina konusunda çalışmalar var. Çankırı’nın 11 ilçesi içerisinde ilk kez tarım meslek yüksek okulu hayata geçiyor.

 

Kızılırmak’a yol sözümüz vardı. Çankırı’dan Çorum’a kadar olan duble yolun ihalesi yapıldı. Planda Kızılırmak ve sungurlu yoktu. İlgili yerlerle görüşüldü. Müsteşar bizzat buraya kadar gelmek suretiyle bu bölgenin de plana alınması sağlandı.

 

Bazen üzüntümüz oluyor arkadaşlar. Biz olabilecekleri vaadediyoruz. Yolunuz gelecek, üniversite gelecek dedik geldi. Doğalgaz geldi. Su 80 km. Öteden geliyor. 31 Temmuzdan önce gelecek dedik. İnşallah Temmuz ayı başında su gelecek.

 

Seçim sırasında Yukarıalagöz köyüne gittiğimizde yoldan sıkıntı var, buraya alt geçit yapılması lazım dediler. Görüştük, ve yaptık. 2 trilyon liraya yakın para harcandı. Köyümüzün suyu yoktu, bugün akıyor mu?

 

Depodan kaynaklanan bir sorun var. 150 milyar liralık bir tespit çalışması var.

 

Kızılırmak’tan su getireceksiniz. 4 trilyon tutuyor. Çankırı'nın 360 köyüne gelen ödeneğin tamamı 4 trilyon. Daha 359 köy var. Bunu 360 a bölerseniz 50 bin lira düşmez. Ama biz 150 bin lirayı tahsis etmişiz!

 

Verebileceğimiz sözler, yapabileceklerimizdir! Bu köyümüz seçimde boş oy kullanmışlar. Bu aklı verenler o köyümüze en büyük kötülüğü yapanlardır. Bunu ifade etmek zorundayım.

 

Kızılırmak ilçemizi hala köy görünümünden kurtarabilmiş değiliz. Bugün bu vesileyle, belediye başkanımızla, il genel meclis üyelerimizle, belediye meclis üyelerimizle görüşerek ne gerekiyorsa yapalım.

 

Pirinç silosu yapılacak. 2.5 trilyon tapulaştırma ile ilgili para ayrıldı. İki tane barajımız, Koyunbaba bitirilmek üzere. Hamzalı da iz ödenekleri konuldu. Bu sene mutlaka bir tanesini ihale edeceğiz. Önümüzdeki yıl ikincisini. Bugün 5 trilyon harcasak, o barajların alanında kalacak. Bugün yaptığımız yatırım hiçbir anlam ifade etmeyecek.

 

Kızılırmak Ankara, Çankırı bölgesinin Çukurovası. Bugün için buğdaylarımız pırıl pırıl. Bu yılın sonunda iki yılın faturasını kapatmış olacağız.

 

Teşvikler konusunda Kızılırmak’ı ve Çankırı’yı hiç garip bırakmadık. İmkanlar nispetinde her türlü problemin arkasındayız. Devletimizin imkanları nispetinde sadece Çankırı’yı değil Türkiye’mizi aydınlık yarınlara ulaştıracağız.

 

En önemli yetimiz birlik ve beraberliğimiz devam ettiği müddetçe başaramayacağımız hiçbir şey yok. Yatırımlardan ve hizmetlerden en büyük payı alan ilçe Kızılırmak’tır. Bu barajlar hayata geçtiğinde çocuklarınız çok farklı hayata kavuşmuş olacaklardır.

 

Bize yakışanı yapalım. Bizi izlemeye devam edin.

 

 

Akman’ın konuşmasından sonra kürsüye gelen Kastamonu milletvekili Ahmet Altan “AK Partinin iktidara geldiği günden bu yana yapmış olduğu hizmetler, vatandaşa iyi aktarılmadı. Bunun yanı sıra vatandaşın da projeleri olan siyasetçilere prim vermesi gerekir. Vatandaş kendisini siyasetçiye kullandırmamalı. Başta Genel Başkanımız Tayyip Beyin Türkiye için yaptıkları ortada. Bugün yapılan hizmetlerin gelecekte çok daha iyi anlaşılacağını düşünüyorum” dedi.

 

Konuşmaların tamamlanmasından sonra seçimlere geçildi ve kullanılan oyların sayımından sonra kongreyi Celal Yıldırım’ın listesinin kazandığı öğrenildi.

 

Celal Yıldırım yedi oy farkla kazandı!

 

Kullanılan 263 geçerli oyun 134’nü Celal Yıldırım’ın listesi alırken Yüksel Bilir’in listesine 127 oy verildi iki oy geçersiz sayıldı.

 

Kızılırmak AK Parti ilçe teşkilatının yeni yönetimi şu isimlerden oluştu:

Başkan: Celal Yıldırım

Yönetim Kurulu: Mustafa Yeni, AliKaya, Yasin Bul, Remzi Çınar, Aliosman Tulumoğlu, İlhan Yıldız, Mustafa Yılmaz,Ahmet Gündoğmuş, Mehmet Gümüş, Mevlüt Doğan, Süleyman Ünal, Behçet Bulut, Ergülü Sabankaya, Behçet Aslan.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER