banner198

Köy tabelası, şenliğin önüne geçti...

Cumartesi akşamı Ilgaz-Kırışlar köyünde 10. Bahar Şenliğine davetliydim. Kırışlar yolunda karşılaştığım sahne ve muhtarın söyledikleri beni festivalden kopardı!

Köy tabelası, şenliğin önüne geçti...
banner145

Kırışlar’da cumartesi akşamı 10. Bahar Festivali gerçekleştirildi.

 

Son yıllarda hızlı bir çıkış yapan Kastamonulu sanatçı Hasan Yılmaz’ın da sahne aldığı festivale gidiş yolunda beni tatlı bir sürpriz bekliyordu!

 

Ancak benim bu sürprizden haberim yoktu! Bundan yaklaşık iki yıl önce bir kış gününde gittiğimde, E-80 yolu üzerindeki köy sapağında tabelanın olmayışı hayli canımı sıkmıştı! Köyde bekleyen arkadaşıma sayısız telefon açmak zorunda kaldığımdan, köye girdiğimde ilk işim muhtarı sormak olmuştu!

 

O gün muhtar olan (bugün de aynı muhtar) Dursun Türkyılmaz’a köyün tabelasının neden olmadığını sorduğumda “Hocam, tabelayı yaptırdım ancak konulması gereken yere yerleştirmedik!” demişti. Ben de yaşadığım zorluğu kendisine aktarmış, köye gelmek isteyenler için önemli olan bu olumsuzluğun giderilmesi ricasında bulunmuştum!

 

18 Temmuz Cumartesi akşamı festival davetine icabet için İstanbul Çankırılı Dernekler Federasyonu (ÇANFED) Başkanı Ömer Lütfi Özenç ve Genel Sekreter Yadigar Tezcanoğlu ile ekipte bulunan Metin Eryiğit, Gökhan Güney, Levent Fındıklıdere ile birlikte yola koyuldum.

 

E-80’den köy sapağına döndüğümüzde bizi hoş bir tabela karşıladı! Öncelikle ben ve beraberimde bulunan arkadaşlar gözlerimize inanamamakla birlikte yüzlerimizde tebessüm de belirmedi dersek yalan olur!

 

Kırışlar’a vardığımda, şenlik alanında köy muhtarı Dursun Türkyılmaz’ı bularak kendisine teşekkür ettim. Muhtar da “Biraz geç oldu ama herhalde yakışanı yaptık!” derken, “Hocam, Bayramören’de yapılacak yamaç paraşüt şampiyonasına biz de katkı verelim dedik! Ne olur ne olmaz misafir paraşütçülerden bazıları çevreye düşerse, en azından onlara anlayabilecekleri dilden bir ‘hoş geldin’ niyetiyle böylesi bir tabelayı oluşturduk”(!) dedi!

 

Muhtar Türkyılmaz bunları söyledi ve ben de yıkıldım!

 

Ne diyeyim daha ya! Çankırılım işi anlamış arkadaş! Var mı bunun ötesi!

 

Şenlik mi? Valla birileri çıktı, çaldı, söyledi, birileri oynadı! Ama benim kafam hala Muhtar Türkyılmaz’ın söylediklerinde kaldığı için hiç mi hiç ilgilenmedim! Pardon, yalan yok, bir de Kırışlar’daki çalışır vaziyette olan ama bir türlü çalıştırılmayan su değirmeni ile ilgilendim!

 

Ne zaman Kırışlar’daki su değirmeni misafirlerini çalışır vaziyette karşılar, işte o zaman benim için orada şenlik olur!

 

Hasan Yılmaz mı? Sahneye çıkmasını beklemeden köyden ayrıldım!

 

Ama yine de bizleri ağırlayan arkadaşlara ve Kırışlılar halkına selam olsun!

 

Bu arada şenlikte kaldığım sürece şenlikle ilgili bazı kareleri de sizlere sunuyorum.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraf 1: ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç, Genel Sekreter Yadigar Tezcanoğlu, Vedat Beki, Metin Eryiğit ve Gökhan Güney.

Fotoğraf 2; Kırışlar Muhtarı Dursun Türkıylamz.

Fotoğraf 3: Festivale katılan konuklar saygı duruşunda.

Fotoğraf 4-5; Etkinlikte sahne alan sanatçı ve şenliği izleyen Kırışlarlılardan bir görünüm.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER