banner198

Köylü, bu yıl sebze üretiminde sıfır çekti...

Geçtiğimiz yıllarda köye dikilen gsm baz istasyonlarından dolayı bu yıl özellikle sebze üretimlerinden verim alamadıklarını söylüyorlar.

Köylü, bu yıl sebze üretiminde sıfır çekti...
banner145

Ilgaz'a bağlı Çörekçiler köyünde yaşayan insanlarımız bugünlerde oldukça dertli! Neden mi? Köyde yaşayanlar, geçtiğimiz yıllarda köye dikilen gsm baz istasyonlarından dolayı bu yıl özellikle sebze üretimlerinden verim alamadıklarını söylüyorlar.

 

Çankırı Postası olarak Çörekçiler köyüne yaptığımız ziyarette konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren muhtar Ahmet Koca bizlere şunları söyledi:

 

“Ben bu yıl Mart ayında yapılan seçimler sonucu muhtar oldum. Benden önce muhtarlık görevinde bulunan arkadaşımızın onayı ile evlerimizin yanına dikilen üç gsm operatörünün baz istasyonu her geçen gün köyde yaşayanları fazlasıyla rahatsız ediyor!

 

Köyümüze yerleştirilen üç baz istasyonundan etrafa yayılan radyasyondan kaynaklanan nedenlerden dolayı insanımızın ektiği sebze bahçeleri bu yıl verim olarak sıfır çekti! Dalından ne bir biber ne de domates yiyebildik! Baz istasyonlarının kaldırılması konusunda köyde yaşayan her bir insanım imza verdi. Topladığımız bu imzalarla önümüzdeki günlerde mahkeme kapılarına düşeceğiz. Köylünün rızası olmadan dikilen bu baz istasyonlarının kaldırılması yönünde ne gerekiyorsa biz üzerimize düşeni yapacağız. Yetkili ve etkililerin de bu konuda Çörekçiler köyü halkına yardımcı olmalarını istiyoruz.”

 

TERKEDİLMİŞ 24 DERSLİKLİ OKUL!

Öte yandan Çörekçiler köyünde gözlemlediğimiz bir olayı daha sizlere aktarmak istiyoruz. Köy nüfusunun geçmiş yıllarda yoğun olması nedeniyle köye 20 bin m2 üzerine yapılan 24 derslikli bir ilköğretim okulu binası mevcut. Okul binası ile birlikte lojmanı ve spor salonları ile ayakta duran yapının bugün için boş ve kendi haline terkedilmişliği de oldukça düşündürücü.

 

Halen metruk bir halde duran binada ve çevrede yaptığımız incelemelerde, yapının elden geçirilerek yapılacak bazı onarımlarla bir şekilde yeniden hizmet vermesi sağlanabilir. Bu konuda Çörekçiler köyü muhtarı Ahmet Koca “Bizler bu yapının bir şekilde hizmet vermesini istiyoruz. Özürlü çocuklarımız ile ilgili bir eğitim ya da yaşlılarımız ile ilgili bir rehabilitasyon merkezi olabileceğini düşünüyoruz! Yaklaşık 20 bin m2'lik bir alan üzerinde böylesi bir yerin kendi haline terkedilmiş bir şekilde durması bizleri üzüyor. Sizlerin aracılığı ile böylesi bir yapının Çörekçiler’de olduğunun bilinmesi herhalde burası hakkında büyüklerimize belki bir ışık verebilir” dedi.

 

Çankırı Postası olarak Çörekçiler köylüleri adına konuşan muhtar Ahmet Koca’nın bu çağrısına bizler de katılıyor ve terkedilmiş böylesi bir metruk yapının gelecekte de bölge insanına hizmet vermesi yönünde projelerin üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

 

Fotoğraf 1: Köyde büyük rahatsızlık veren iki baz istasyonunun görüntüsü.

Fotoğraf 2: Çörekçiler köyü muhtarı Ahmet Koca.

Fotoğraf 3 ve 4: Çörekçiler köyünde halen metruk bir halde duran 24 derslikli okul binası ve spor salonu ile ek tesisleri gösteren fotoğraf.

Not: Fotoğrafların özellikle haber siteleri tarafından kullanılması halinde yasal haklarımızın kullanılacağını belirtmek isteriz.
Fotoğraflar: Çankırı Postası - Özel)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER