banner306
banner198

Kuran bülbülleri yarıştı

Kur’ân-ı Kerim ve güzel ezan okuma” yarışması il birinciliği seçmeleri Pazar günü yapıldı.

Kuran bülbülleri yarıştı
banner145

“Kur’ân-ı Kerim ve güzel ezan okuma” yarışması il birinciliği seçmeleri Pazar günü yapıldı.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce sosyal ve kültürel faaliyetler çerçevesinde İmam Hatip Liseleri arasında düzenlenen “Kur’ân-ı Kerim ve güzel ezan okuma” yarışması il birinciliği seçmeleri Pazar günü Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda yapıldı.

 

Jüri başkanlığını Çankırı İl Müftü Vekili Uğur Demirel’in yaptığı il yarışmasına Çankırı merkez ve ilçe İmam Hatip Liseleri okul birincileri katıldı. Kur’ân -ı Kerim yarışmasında il birinciliğini Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Muhammed Emin Yakan, ikinciliği Kurşunlu İmam Hatip Lisesinden Mesut Mazak, üçüncülüğü Ilgaz İmam Hatip Lisesinden Emre Çürük kazandı. Ezan okuma yarışmasında ise il birinciliğini yine Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesinden Arif Gündoğmuş, ikinciliği Ilgaz İmam Hatip Lisesinden Yavuz Çetin, üçüncülüğü Kurşunlu İmam Hatip Lisesinden Murat Şaşmaz kazandı. Ezan okuma il birincisi öğrenci 17.04.2011 tarihinde Kastamonu da, Kur’ân-ı Kerim il birincisi öğrenci ise 08.05.2011 tarihinde Karabük ilinde yapılacak olan bölge yarışmalarında ilimizi temsil edecek.

 

Yarışma öncesi Çankırı Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin oluşturduğu “grup İllâ” isimli musîki ekibi yarışmayı izleyenlere Hüseyni ve Uşşak makamlarında Tasavvuf Musîkisinden eserler icrâ etmişlerdir.

 

Yarışma sonunda bir konuşma yapan okul Müdürü Sadettin Kılınç, yarışmaya katılan bütün öğrencileri tebrik ederek başarılarının artarak devam etmesi temennisinde bulunmuş ayrıca yarışmayı izlemeye gelen misafirlere ve ilçelerden yarışmayı izlemek için gelen idareci ve öğretmenlere de teşekkür etmiştir. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilmiştir.

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304