banner198

Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali sizleri bekliyor...

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivale sanatçı Turgay Başyayla da katılıyor. Festivale özellikle gurbette yaşayan Kurşunluların ilgisi büyük.

Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali sizleri bekliyor...
banner145

Bu yıl 4’üncüsü gerçekleştirilecek olan Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivalinin sanatçı konuğu Çankırı’nın ülkemiz sanat dünyasına armağanı olan Turgay Başyayla.

 

2008 yılının Kral TV ödülünü de alan sanatçı Başyayla, Devrek’te bu akşam vereceği konser sonrası cumartesi akşamı Kurşunlu’da sevenleriyle buluşacak. Kendisine ulaştığımız sanatçı Başyayla, Kurşunlu’da vereceği konserle ilgili olarak duygularını şöyle dile getirdi:

 

“Benim Çankırı insanı ile her buluşmam bende farklı bir duygu dünyası yaratıyor. Anadolu insanının zengin hoşgörüsü, misafirperverliği, sahiplilik duygusu Çankırı’mızda fazlasıyla kendisini göstermekte. Ramazan ayına hızla yaklaştığımız şu günlerde Anadolu’nun çeşitli yerlerindeki konser programlarım hız kesmeden devam ediyor. Hayırlısıyla Ramazan ayında İstanbul’da gerçekleştireceğim programlarla çalışmalarımı sürdüreceğim. Devrek konserimi tamamladıktan sonra kendimi Çavundur’un sıcak sularına bırakarak enerji toplamanın gayretinde olacağım. Cumartesi günü Kurşunlu’da vereceğim konsere tüm hemşerilerimi davet ediyor, onlarla birlikte yaşayacağımız gecenin heyecanıyla selamlarımı sunuyorum.”

 

İBRAHİM DOĞU: DAVETLİSİNİZ...

Festival kapsamında gerçekleştirilecek etkinliklerde son günlerde çıkaracağı ilk kasedinin heyecanını yaşamakta olan bir başka yerel sanatçı Cenk Aybars Dereli de yer alacak. Cenk Aybars Dereli’nin cumartesi günü gerçekleştirilecek etkinliklerde seslendireceği türkülerle birlikte halk oyunları gösterileri de gerçekleştirilecek..

 

4’üncüsü düzenlenen Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali ile ilgili olarak kendisine ulaştığımız Belediye Başkanı İbrahim Doğu da yaptığı açıklamada “Kurşunlu insanının gerek ilçede gerekse gurbette yaşayanlarıyla birlikteliğini pekiştirmeyi amaçlayan festivalimizin hayli coşkulu geçeceğini söyleyebilirim. Bugüne kadar düzenlediğimiz şenliklerin festival havasına bürünmesinde emeği geçen arkadaşlarımı kutluyor, Çankırılı hemşerilerimizi Kurşunlu’da ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek isterim” dedi.

 

FESTİVAL PROGRAMI

Festival bu akşam saat 20.00’de Halk Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilecek bir tiyatro oyunuyla start alacak.


Cumartesi günü sabah Atatürk büstüne çelenk koyarak başlayacak etkinlikler, akşam saat 20.00’de Turgay Başyayla’nın vereceği konserle gecenin ilerleyen saatlerinde son bulacak.

 

Fotoğraf1: Vedat Beki ve Turgay Başyayla eşi ile birlikte geçtiğimiz aylarda ÇANFED'in İstanbul'da düzenlediği yemekte..

Fotoğraf 2: Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER