banner198

Kurşunlu balının tanıtımı için yapılan festivalde...

Cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilen etkinliklerle 4. Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali Turgay Başyayla konseri ile sonlandı.

Kurşunlu balının tanıtımı için yapılan festivalde...
banner145

Cuma ve cumartesi günleri gerçekleştirilen etkinliklerle 4. Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali Turgay Başyayla konseri ile sonlandı.

Festivalin gündüz programına katılan MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan ile, akşamki konsere katılan başta AK Parti İl Başkanı Av. İdris Şahin, Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan, Bayramören Belediye Başkanı Ahmet Özen, Atkaracalar Belediye Başkanı Rifat Altuntop ve Çavundur Belde Belediye Başkanı Bayram Yukarıdere ile birlikte ÇANFED Başkanı Ömer Lütfi Özenç, İstanbul Çankırılılar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Tuncer Özvar, Kurşunlu Dernekler Birliği Başkanı Serkan Küpeli, Ankara Kurşunlular Derneği Başkanı Osman Eruysal ve Çankırı’da yamaç paraşütünün tanıtılmasını gerçekleştiren Tahsin Tekin festivalin konukları arasındaydı.

Gün boyu yapılan etkinlikler sonrası akşam konser alanını dolduran binlerce kişi, Çankırı’nın ülkeye armağanı olan sanatçı Turgay Başyayla’nın verdiği konserle oldukça coşkulu saatler yaşadılar. Özellikle gençlerin büyük ilgi gösterdiği konser alanında İstanbul’dan davetli gelen onlarca genç, Kurşunlu ve civar ilçelerden gelen arkadaşlarıyla Başyayla’nın söylediği türkülerle halaylar çektiler, oyunlar oynadılar.

İBRAHİM DOĞU: HEMŞERİLERİMLE GURUR DUYUYORUM…

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İbrahim Doğu “Kurşunlu insanının düzenlenen festivale ilgisinin her geçen gün giderek büyüdüğünü görmekten büyük mutluluk duyuyorum. Gurbette yaşayan hemşerilerimizle birlikte ortaya koyduğumuz dayanışma ile birlikte güzel projelere imza atmanın mutluluğunu yaşıyorum. Kurşunlumuz bölgeye yapılan yatırımlarla önümüzdeki dönemde sanayileşen ve ekonomisi güçlenen bir ilçe olmaya hazırlanmakta. Bölgemizde yıllardır üreticiliğini yaptığımız balın tanıtımına ve değer kazanmasına da vesile olduğunu düşündüğümüz bu tür etkinliklerimizi sizlerin de desteğiyle sürdüreceğiz. Burada bulunan misafirlerimize ve festivalimize katkı sağlayan hemşerilerime şükranlarımı sunuyor, sizlere iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

BAL YARIŞMASI SONUÇLARI

Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivali kapsamı içerisinde gerçekleştirilen 'en iyi bal' yarışmasında ilk üç dereceyi paylaşanl isimler şöyle:

1. Osman Demir, Hamdi Muratoğlu, 3. Bekir Göncel.

FESTİVALDEN NOTLAR…
Kurşunlu Bal ve Gençlik Festivalinin bu yılki programının oldukça canlı olmasına karşın, geçen yılı da izlemiş olmanın verdiği avantajla bu yıl konser alanındaki coşkunun heyecanı geçen yıla göre biraz daha ağır kaldı.

Bunun yanında, özellikle gündüz programını kaçıran davetliler, akşam konser alanında “bal” ile buluşmakta oldukça zorluk çektiler. Festivalin organizasyonunda “şapka” dağıtılmasına karşın “ufak çapta tanıtım ballarının” olmayışı bir dahaki festival için dikkate alınması gereken bir ayrıntı olsa gerek diye düşünüyoruz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar: Çankırı Postası (Özel)
(İzinsiz kullananlar hakkında yasal hakkımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz.)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER