banner198

Kurşunlu, Bamya Dayısını kaybetti!

Kurşunluda jeeple yolcu taşımacılığı yaptığı yıllardan itibaren herkesin sevgisini kazanan Bamya Dayı vefat etti.

Kurşunlu, Bamya Dayısını kaybetti!
banner145

Son birkaç ay içerisinde önce otobüs sahibi Sadık Demirhan’ı, arkasından Ankara yazıhanesini işleterek uzun yıllar köyüyle kentiyle tüm Kurşunlululara hizmet veren Mustafa Yıldız’ı, şimdi de Kurşunlu yazıhanesi işletmeciliği yapan Mustafa Vayvay’ı  nam-ı diğer "Bamya Dayı"yı kaybeden Kurşunlu Seyahat acı ve kederi bir arada yaşıyor.

 

Kurşunlu’da yolcu taşıma denilince ilk akla gelen isimlerden olan Mustafa Vayvay (Bamya Dayı) uzun yıllar önce jeeple yaptığı yolcu taşımacılığı işini son olarak otobüs yazıhanesi işletmecisi olarak sürdürmekteydi.

 

Jeeple yolcu taşımacılığı yaptığı yıllardan itibaren herkes tarafından tanınan ve sevimli tavırlarıyla herkesin sevgisini kazanan Bamya Dayı yaklaşık 20 gündür evinde hasta yatağında yatarken, dün gece ağırlaştı ve Kurşunlu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

 

Hastanede tedavi altındayken günün ilk saatlerinde (01.30) dolaylarında 77 yaşında hayata veda eden Bamya Dayı dün (11.Haziran.2009) sevenlerinin oluşturduğu kalabalık bir insan seliyle Kurşunlu’da toprağa verildi.

 

Uzun yıllar Kurşunluluların anılarından ve hafızalarından silinmeyecek “Bamya Dayı”ya Çankırı Postası yazı ailesi  olarak Tanrı’dan rahmet, ailesi ve yakınlarına sabırlar diliyoruz.

 

Haber&Foto: Ömer Faruk Eryılmaz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER