banner198

Kurşunlu da eğitim S.O.S veriyor

Sanayi şehri haline gelen Kurşunlu’da, eğitimde yaşanan sorunlar öğrenci velilerini adeta çileden çıkarttı.

Kurşunlu da eğitim S.O.S veriyor
banner145

SSS Yıldızlar Holdingin kurduğu seramik fabrikasının açılmasıyla bir sanayi şehri haline gelen Kurşunlu’da eğitimde yaşanan sorunlar öğrenci velilerini adeta çileden çıkarttı.

TOKİ konutlarının yerleşime açılması ve ilçeye çalışmaya gelen ailelerin çocuklarının eğitimle ilgili sorunlarına, birde ek hizmet binası bitirilemeyen Refik Saydam İlköğretim okulunun halen açılamamış olması eklenince öğrenci velilerin tepkisi de arttı.

Milli Eğitim Müdürlüğü”nün çocuklarını göçebe durumuna düşürdüğünü söyleyen ve öğrencilerin ilçenin 3 km dışında ki YİBO’ya servisle götürülmesinden rahatsız olan veliler, ilçede eğitim sorununun yıllardır devam ettiğinden yakınıyor.

Fiziki mekan değişikliği ve diğer okullaradaki yığılmalara yol açan eksiklikler giderilemediği için kaliteli eğitimden bahsetmenin mümkün olmadığı ilçede, öğretmen kadrosu yetersizliği ise ayrı bir eğitim sorunu olarak ortaya çıkmakta.

-BAŞBAKAN’IN ADINI TAŞIYAN OKUL AÇILMAYI BEKLİYOR

Türkiye Cumhuriyetinin dördüncü Başbakanı ve ilk Sağlık Bakanımız Dr. Refik Saydam’ın adını taşıyan okul açılmayı bekliyor.

Zorunlu eğitimin 8 yıla çıkartılmasıyla mevcut binada ki derslik sayısının yetersizliği, beş yıllık eğitimlerini Refik Saydam İlköğretim Okulunda tamamlayan öğrencilerin eğitimlerinin kalan kısmını ilçenin diğer ucunda bulunan Tevfik Fikret İlköğretim Okulunda tamamlamak zorunda bırakıyordu.

Bu sorunu gidermek için başlatılan çalışmalar 2011-2012 eğitim ve öğretim dönemine yetiştirilemeyince okula kayıtlı yüz on öğrenci taşımalı servisle ilçede bulunan Yatılı Bölge İlköğretim Okulun da eğitim görüyorlar.

Kurşunlu Refik Saydam İlköğretim Okulu’nda geçtiğimiz yıl eğitim döneminde başlatılan ek bina ve tadilat çalışmaları ise halen devam ediyor. Yüklenici firma ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında yapılan sözleşmeye göre 2011-2012 eğitim dönemine yetiştirilip teslim edilmesi gereken okul halen bitirilebilmiş değil.

hakkıYeşil Mahalle Muhtarı Hakkı Karacameydan Çankırı Postası’na yaptığı açıklamada, “Okulumuz bilindiği üzere beş yıllık eğitim veriyordu. Buda 6. sınıfa geçen öğrencilerimizin Tevfik Fikret İlköğretim Okuluna gitmelerini gerektiriyordu. Öğrencilerimiz, öğretmenlere ve okula alışma sorunu yaşıyorlardı ve bu da ilçemizin eğitim seviyesini etkiliyordu. Ama şimdi okulumuzun sekiz yıllık hizmet verecek olması hem ilçemiz, hem de öğrenciler için büyük bir velinimet. Okulumuzda ki ek bina çalışmasının biran önce bitirilerek açılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

-TOKİ OKULU  AÇILIMAYI BEKLİYOR -

Eğitim ilk haftasında açılmayacağı ve herkesin kendi başının çaresine bakması gerektiği yönünde velilere söylenen açıklamalar tepki toplamıştı.

Kurşunlu ve TOKİ’de ki eğitim sorununa değinen TOKİ site yöneticisi Necmettin Özenç “Sitemizde eğitim gören 129 öğrenci bulunuyor. Bu yıl Kurşunlu’dan tayini çıkıp giden öğretmen sayısı 28 iken, yeni atanan öğretmen sayısı sadece 7. Kurşunlu’da Milli Eğitim teşkilatı diye bir şey yok!” diye konuştu.

Söğütsen Seramik Fabrikasına İskenderun’dan Mühendis olarak gelen bir ailenin, kayıt döneminde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek çocuğunu hangi okula yazdıracağı sorusuna ‘TOKİ’de okul açılmayacak, başınızın çaresine bakın’ yanıtının verildiğini söyleyen Özenç, “TOKİ Okulunun açılması konusunda Valilik ve Milletvekillerine ilettiğimiz sorunumuz aşıldı” diye konuştu.

Vali Vahdettin Özcan’ın Salı günü ilçeye yapacağı ziyaret öncesinde TOKi okulunda hummalı bir şekilde sürdürülen temizlik çalışması bitilerek okulun bugünden itibaren eğitime başlayacağı edindiğimiz bilgiler arasında yer almakta.

-MUHABİRİMİZİN FOTOĞRAF ÇEKMESİ ENGELLENMEK İSTENDİ

Öte yandan Refik Saydam İlköğretim Okulunun yapımını üstlenen firmada müteahhit yardımcısı olarak görev yapan bir kişi fotoğraf çekmekte olan muhabirimiz Burak Cinli’yi engellemeye çalıştı.

Tek amacı kamuoyunu aydınlatmak olan muhabirimize fotoğraf çekmek için izin alınması gerektiğini söyleyen görevlinin girişimi muhabirimizin kararlı tutumu karşısında sonuçsuz kaldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER