banner198

Kurşunlu da görkemli 23 Nisan kutlaması!

Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kurşunlu da kutlandı.

Kurşunlu da görkemli 23 Nisan kutlaması!
banner145

Dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Kurşunlu’da kutlandı.

Cumhuriyetimizin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocukların armağan ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 90. yıl dönümü olan 23 Nisan Çocuk Şenliği tüm yurtta olduğu gibi Çankırı’nın Kurşunlu ilçesinde de törenlerle kutlandı.

Kurşunlu futbol sahasında düzenlenen kutlamalar büyük ilgi gördü. Şiir ve folklör gösterilerinin yer aldığı etkinliğe, çocukların yanı sıra aileleri de katıldı. Kutlamalar kapsamında düzenlenen şiir ve resim yarışmalarının dereceye girenlere protokol üyelerince ödülleri verildi.

Adete bir film sahnesini andırıyordu…

Bu yıl ki kutlamalar adeta bir film platosunu andırıyordu. Çanakkale Kahramanlarından Sultan Alparslan, Seyit Mehmet Çavuş ve Fatih Sultan Mehmet Han'ın yer aldığı  savaş sahneleri başarıyla canlandırılıdı.

Türklerin Anadolu’ya gelişinin anlatıldığı Malazgirt Savaşı'nın canlandırılmasıyla başlayan gösterilerde İstanbul’un Fethi karadan gemilerin yürütülmesiyle anlatıldı.

Anadolu’nun tasavvufi geleneği olan Mevleviliğin önemli bir halkası olan Semazenlerin gösterisi ve Mehter Takımının yer aldığı programda Çanakkale Savaşı'nın destansı mücadelesi de unutulmadı. Yapılan gösterilerde ayrıntıları dahi atlamayan öğrenciler, Türk askerinin yaralanan düşman askerini kucağına alıp düşman siperlerine götürerek dünyanın en kahraman ve merhametli askeri olduğunu bir kez daha izleyenlere hatırlattı.

Anadolu kadının her zaman olduğu gibi cephe gerisinde de erkeğini yalnız bırakmayarak yaralanan askerleri tedavi etmesi ve askerlere su dağıtması da verilmek istenen önemli bir mesajdı. Gösteriler, Kurtuluş Savaşı'nı canlandıran ilköğretim öğrencilerin Sakarya meydan muharebesinde bozguna uğrattığı Yunan ordusunu İzmir’de denize dökmesiyle son buldu.

Kurşunlu YİBO öğrencilerinin hazırladığı jimnastik gösterileri büyük alkış alırken, gösteri sonunda kurulan kulede öğrencilerce Türk Bayrağı açıldı.

Adeta bir film platosunu andıran gösteriler ve güneşin de gülen yüzünü göstermesi törene vatandaşların ilgisini artırdı. Programa katılan YİBO, Refik Saydam ve Tevfik Fikret İlköğretim öğrencilerinin tiyatroculara taş çıkartan oyunculukları ile izleyenlerden tam not aldı.

Kutlamalara katılan gazetemiz sahibi Ercan Şeker , "Ben uzun yıllardır böyle coşkuyla kutlanan bir  23 Nisan töreni izlemedim. Şiirler okundu, ödüller verildi. Çocuklarımız Türk tarihinin önemli safhalarını çok güzel sahnelediler. Çok mutlu olduk ve çok eğlendik. Programı hazırlayan başta öğretmenlerimiz olmak üzere, öğrencilerimiz ve emeği geçenlere teşşekür ediyorum " dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER