banner198

Kurşunlu Petrol düzenlenen törenle açıldı

Kurşunlu Şekerler Grup, yeni petrol tesisinin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Kurşunlu Petrol düzenlenen törenle açıldı
banner145

Tüm yatırımlarını doğdukları topraklara yapmalarıyla tanınan ve çok sayıda işsize istihdam sağlayan Kurşunlu Şekerler Grup, yeni petrol tesisinin açılışını düzenlenen törenle gerçekleştirdi.

Çok kalabalık bir davetli grubunun katıldığı tören ilk olarak Saygı Duruşu, İstiklal Marşı okunması ve emekli vaizlerden Abdülkadir Koca Hocaefendi’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Daha sonra kürsüye gelen KURPET Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Şeker, Şekerler Grup adına selamlamayla başladığı konuşmasında, akaryakıt sektörüne girmelerine vesile olan şirketin kurucusu babaları, merhum Hasan Şeker ve onun her daim destekçisi olan annelerini rahmetle andıklarını ifade etti.

 Akaryakıt sektörüne 1955 yılında gaz yağı satışı ile başladıklarını ve 1957 yılında Petrol Ofisi bayiliğiyle ilk istasyonlarını şehir içinde kurduklarını belirten Ruhi Şeker, 1970 yılında şehir içindeki istasyonu yenileyerek 2005 yılına kadar ilçe halkına hizmet verdiklerini söyledi. 1986 yılında beri E-80 karayolu üzerinde sektöre hizmet verdiklerini anlatan Şeker, en son teknolojiyle kurulan son istasyonlarını, İsmail Aytemiz ile birlikte kurduklarını ve tesisin yapımında emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini söyledi.

AYTEMİZ Petrol Yatırım Müdürü Yakup Yazar ise yaptığı konuşmada; AYTEMİZ şirketinin Türkiye’de ilk beş petrol dağıtım firması arsına girmek istediğini ve bölgesinde sevilen şirketlerle bayilik anlaşması yaparak hızla büyüyemeye devam ettikleri söyledi. Çankırı’da Şekerler’in sevilen, sayılan bir aile olduğunu vurgulayan Yazar, akaryakıt sektöründe onlarla birlikte çalışacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Daha sonra açılış kurdelesini eski Çankırı Milletvekili Prof. Dr. Hikmet Özdemir, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, AYTEMİZ Petrol Yatırım Müdürü Yakup Yazar, Kurşunlu Belediye Başkanı İbrahim Doğu ve Şekerle Grup Yönetim Kurulu Üyesi Sabri Şeker birlikte kesti.

Açılış törenine AKP İl Başkanı İdris Şahin, MHP İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu, SP İl Başkanı Ömer Uzun, Sanayi ve Ticaret İl Müdür Şaban Küçükgümrah, Çankırı BEDAŞ müdürü Kemal Özbek, Çankırı Defterdarı Durmuş Kuşak, Çankırı Müftüsü Yalçın Topçu, çevre İlçe Belediye Başkanları, İl Genel Meclis üyeleri, çeşitli siyasi parti mensupları, oda başkanları, sanayiciler, işadamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış sonrası misafirlere meşhur Kurşunlu Keşkeğinin yer aldığı yemek ikramı yapıldı.

Açılış törenine yetişemeyen Çankırı Valisi Şemsettin Uzun, İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve eşleri de tesise gecikmeli gelerek hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.   

Şekerler Grup bünyesinde, Şekerler Petrol, KUR Yapı İnşaat ve KURPET şirketleri yer almakta.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER