banner198

Kurşunlulu gençler için Vefa sadece bir semtin adı değil!

Kurşunlu Gençlik Derneği ilçeye hizmeti geçmiş büyüklerine Ahde Vefa örneğini göstermeye devam ediyor.

Kurşunlulu gençler için Vefa sadece bir semtin adı değil!
banner145

Kurşunlu Gençlik Derneğince bu yıl ikincisi düzenlenen “Vefa Gecesi” Kurşunlu’da yapıldı.

Kurşunlu Gençlik Derneği ilçeye hizmeti geçmiş büyüklerine ‘Ahde Vefa’ örneğini göstermeye devam ediyor.

Bu yıl ikincisi düzenlenen vefa gecesinde başarılı iş hayatıyla Muhittin Zincirkıran, ilçede arıcılığın geliştirilmesi konusunda yaptığı öncülükle Arif Yıldırım, ardında bir çok öğrenci yetiştiren emekli öğretmen Şaban Hançerli, örnek hayat tarzı ve iş hayatındaki başarısıyla Şekerler Petrol kurcusu merhum Hasan Şeker, ilçenin belediyecilik hizmetlerinin gelişmesinde ilk adımları atan Kurşunlunun eski belediye başkanları baba ile oğul merhum Mehmet Ali Akın ve Sadık Akın’a vefa borcunu ödedi.

Kurşunlu Halk Eğitim Merkezinde başlayan program geçmişlerin ruhu için Mevlid-i Şerif okutulması ve etli pilav ikramıyla başladı.

Ödüle layık görülenlerin yakınları ve arkadaşlarının onlarla ilgili anılarını paylaştığı video görüntüleri ve eski fotoğrafların yer aldığı  slayt gösterimi sırasında izleyenleri duygulu anlar yaşadı.

İlk olarak ödülünü Kurşunlu Kaymakamı Yıldız Özdoğan’nın elinden alan Şaban Hançerli, “Şu anda çok duyguluyum. Bu duygularımı ifade edemeyeceğim bu sevgi bu topluluk bana çok şey öğretti. Çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Ödülünü Esnaf Odası başkanı Mehmet Ali Ünver’in elinden alan, Muhittin Zincirkıran, “Gençlere çok teşekkür ediyorum. Hayatım boyunca yılmadım çalıştım. Şimdi gençlere bir tavsiyem var! Çok güzel işler yapıyorlar. Kesinlikle particilik yapmasınlar. Memleketimizi en güzel şekilde kalkındıralım” dedi

Daha sonra babası merhum Hasan Şeker’e adına ödülü Dernek Başkanı Burak Öz’ün elinden alan Sabri Şeker, “Kuruluşundan üç yıl geçmesine rağmen kısa bir zaman içerisinde bir çok başarıya imza atan Kurşunlu Gençlik Derneği yönetim kuruluna, bu vefa gecesinin ikincisini düzenleyerek bizleri neşelendiren, düşündüren, zaman zamanda duygulu anlar yaşatan dernek yönetimine, bu sunumda emeği geçen tüm arkadaşlarıma, ayrıca bu geceyi renklendiren sizlere de saygılar sunuyorum. Bu sunumdan sonra benim kelam etme cesaretim yok! Bu ödülü rahmetli babam ve kardeşlerim adına şerefle, saygıyla alıyorum” diye konuştu.

Belediye başkanı İbrahim Doğu, “Tabi slâyttı izlerken duygulanmamak mümkün değil. Ben meslektaşım olarak gördüğüm sevgili büyüklerim Sadık Akın ve Mehmet Ali Akın’a Cenab-ı Allah’tan Rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun. Onların anısına evlatları ve torunlarına bu onurlu ödülü vermekten kıvanç ve mutluluk duyuyorum kendilerine uzun ömürler diliyorum” dedi.

Babası merhum Sadık Akın ve dedesi merhum Mehmet Ali Akın adına ödülü Belediye başkanı İbrahim Doğu’nun elinden alan Mehmet Ali Akın, “dostlar beni hatırlasın” demiş koca Şair Aşık Veysel, sizlerde bugün dedemi ve babamı unutmadınız, hatırladınız hepinize çok teşekkür ediyorum. Bize verilen bu ödülü evimizin en müstesna köşesinde saklayacağımıza emin olun bu mutluluğu bize yaşattınız. Hepinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Ben şiirsel bir yaklaşımla dedemi nasıl tanırdım bunu sizinle paylaşmak istiyorum diyen Sibel Yiğit Karaören,Benim bir dedem vardı’ ve ‘Ben Kurşunluluyum’ adlı şiirleri salonda büyük ilgiyle dinlendi.

Gecede kısa bir konuşma yapan Dernek başkanı Burak Öz ise Gençlik Derneği olarak büyüklerine olan vefa borcunu bir nebzede olsa ödemeye çalıştıklarını belirterek geceye emek harcayan tüm arkadaşlarına teşekkür etti.  

Aldığı ödülden mutluluğunu sahneye çıkıp oyun havası eşliğinde oynayarak yerine getiren emekli öğretmen Şaban Hançerli kaşık havası eşliğinde Ömer Lütfü Özenç ile karşılıklı oynadı.

Gece Kurşunlu Folklorundan esintiler ve müzik ziyafetiyle son buldu.

Programa Kurşunlu Kaymakamı Yıldız Özdoğan, Belediye Başkanı İbrahim Doğu, Yeğenbey Vergi Dairesi Müdürü Ömer Lütfi Özenç, Çankırı Postası Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Ercan Şeker, Gazetemiz Köşe Yazarı ve İncegeliş Dergisi Editörü Ömer Faruk Eryılmaz, ART televizyonu program yapımcısı Recai Başkan, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

HABER VİDEO EKLENECEK

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER