banner198

Kurtulmuşun yanındayız!

Eski Saadet Partili bir grup, Çankırı SİM Prestij otelde düzenledikleri basın toplantısıyla Numan KurtulmuşA destek verdiklerini söyledi.

Kurtulmuşun yanındayız!
banner145

Saadet Partisinden istifa eden bir kısım Kurtulmuş taraftarı, yeni bir siyasi oluşum başlattıklarını ve bu oluşumun Çankırı yapılanmasını birkaç ayda tamamlayacaklarını ifade etti.

Olaylı 11 Temmuz Kongresi sonrası Saadet Partisi’nden istifa ederek ayrılan Genel Başkan Numan Kurtulmuş’a destek veren bazı eski Saadet Partili bir grup, Çankırı SİM Prestij otelde düzenledikleri basın toplantısıyla kamuoyunu bilgilendirdi.

Partisi ve görevlerinden istifa ederek ayrılan Saadet Partisi eski İl Müfettişi Satılmış Arslan, 1973 yılından beri Milli Görüş teşkilatında görev yaptığını ve Numan Kurtulmuş’a haksızlık yapıldığını düşündüğü için onun yanında yer almaya karar verdiğini söyledi.

Çankırı İl Sorumluluğu, Genel Merkez Disiplin Kurulu üyeliğinde istifa ettiğini söyleyen ve Çankırı’da teşkilatı kurma görevinin kendisine verildiğin söyleyen Av. İsmail Aydos ise, iki dönme Çankırı’da Saadet Partisi’nden Milletvekili adayı oldum. Ancak gelinen süreçte yaşan olaylar herkesimden inansımızı üzdü. Biz buna rağmen partimizden ayrılmak istemezdik. Ama mahkeme kararından sonra ayrılmak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Yine aynı şekilde SP İl Yönetim Kurulu Üyeliğinden ve partisinden istifa eden Şevket Koç’ta yaptığı açıklamada, Milli Görüş gömleğini başkaların da olduğu gibi çıkartmadığını, hala Milli Görüşçü olduğunu ve olmaya devam edeceğini söyledi. Gelinen noktada Saadet Partisi’nde siyaset yapılamayacağını, partide şahsi çıkar koltuk sevdasının ön plana çıktığını gördüğünü ve bu yüzden istifa ettiğini belitti.

Saadet Partisinde İl Müfettişi Satılmış Arslan, Yönetim Kurulu Üyesi Şevket Koç, Merkez İlçe Başkanı İsmail Soydaş, Hanım Kolları Başkanı Ümmühan Soydaş, Orta Belediye Başkanı Recep Koçak, Kalfat Belediye Başkanı Mustafa Bal ve Elmalık Belediye Başkanı Ömer Sevinçtekin istifa eden grupta yer almakta.

Grup Bizi, geride kalan Saadet Partili kardeşlerimizle çekişme içinde görmeyeceksiniz diyerek toplantıya son noktayı koydu.

Yeni kurulacak partiyle ilgili yapılanmanın kısa bir süre içerisinde tamamlanacağı ve kamuoyunun bilgilendireceği verilen bilgiler arasında yer almakta.  

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER