banner198

KUZKA Çankırı nın üç projesini destekledi

Kaynakların sınırlı olmasından dolayı 6 projeye destek veren KUZKA Çankırı dan verilen 3 projeyi desteklemeye karar verdi.

KUZKA Çankırı nın üç projesini destekledi
banner145

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) nın 2010 yılı Aralık ayı içerisinde çıktığı hibe çağrısına katılan 43 projeden 20’si Çankırı ilinden verildi.

Kaynakların sınırlı olmasından dolayı 6 projeye destek veren KUZKA Çankırı’dan verilen 3 projeyi desteklemeye karar verdi.

Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA) nın 2010 yılı Aralık ayı içerisinde çıktığı hibe çağrısına katılan 43 projeden destek almaya hak kazanan 6 projenin sözleşmeleri törenle imzalandı.

KUZKA’nın Kastamonu’daki merkezinde gerçekleşen imza törenine katılan KUZKA Genel Sekreteri Hüseyin Şen, Ajansın 200.000 TL ile sınırlı olan Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı hibe çağrısına toplam 43 proje sunulduğunu belirterek “Kastamonu 21, Çankırı 20 ve Sinop İlinden 2 proje başvurusu oldu. Kaynağımız sınırlı olduğu için sadece 6 projeyi destekledik. Burada özellikle Çankırı’nın proje hazırlama noktasındaki başarısı dikkat çekiciydi. 3 ay uygulama süreci olan bu projelerin uygulanmasında her proje için görevlendirdiğimiz izleme uzmanı ile sürekli irtibat halinde olmanızda büyük yarar var. Şu an üç ilimizi kapsayan bölge planı üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Daha sonra da ilanlara çıkmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Genel Sekreter Hüseyin Şen’in konuşmasının ardından KUZKA tarafından desteklenecek Çankırı’dan 3, Kastamonu’dan 2 ve Sinop’tan 1 proje sözleşmesinin taraflarca imza törenine geçildi.

Çankırı Belediyesi Dr. Rıfkı Kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezi’nce hazırlanan TR82-DFD-BK025 kodlu “Araştırma Merkezi Tasnif, Kayıt ve Restorasyon Proje Stratejisi” projesinin sözleşmesi KUZKA Genel Sekreteri Hüseyin Şen ile Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç adına Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ethem Yenigürbüz tarafından imzalandı. Projenin koordinatörlüğünü ise Osmanlıca Uzmanı İbrahim Erkayacan yürütecek. Toplam 29.540 TL. destek sağlanan projede 3 tam zamanlı, 1 danışman olmak üzere toplam 4 personel görev yapacak. Çankırı’dan kabul edilen diğer iki proje ise Çankırı Karatekin Üniversitesi ile Çerkeş Kültür, Turizm, Doğa ve Çevre Derneği’ne ait.

Sözleşmelerin imza töreninin ardından proje sahiplerine hibe projesi uygulama, muhasebe, satın alma ve proje görünürlük kuralları gibi konularda sunum yapıldı. Ayrıca proje sahipleri ile ilgili proje izleme uzmanları tanıştırılarak projelerin işleyişleri konusunda Ajansın her konuda aktif destek sağlayacağı ifade edildi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER