banner306
banner198

Manşetlerdeki kaymakam Çankırı-Çerkeşli!

Çankırı Postası olarak günün yazılı ve görsel medyası ile internet haber sitelerinin tamamında yer alan bir haberin izlerini Çerkeş-Saçakta sonlandırdık!

Manşetlerdeki kaymakam Çankırı-Çerkeşli!
banner145
Çankırı Postası olarak günün yazılı ve görsel medyası ile internet haber sitelerinin tamamında yer alan bir haberin izlerini Çerkeş-Saçak beldesinde sonlandırdık!

Bugün ulusal yazılı basında ve sayısız internet sitesinde Tatvan'da bir törende cereyan eden olayları birçoğunuz takip etmiştir. Takip etmeyenler için yayımlanan haberin başlığını ve bir bölümünü sizlerle paylaşalım:

Kaymakamı kızdıran 'saygı duruşu'
Sözde devrim şehitleri adına yapılan saygı duruşunda Kaymakam Şefik Güldibi ayağa kalkmadı.

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Tatvan Kaymakamlığı ile DTP'li Belediye tarafından bu yıl 41'incisi düzenlenen `Tatvan Doğu Anadolu Fuarına `Sözde Saygı Duruşu' damgasını vurdu.

Fuar açılışında DTP'li Muş milletvekilleri Sırrı Sakık, M. Nuri Yaman ve DTP Bitlis milletvekili Nezir Karabaş ile partililer sözde devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu için ayağa kalkarken, Kaymakam Orhan Şefik Güldibi ile kurum amirleri, bazı sivil toplum örgütü temsilcilerinin yerlerinde oturmaları ilginç bir görüntü oluşturdu. Kortej yürüyüşü sırasında ise organizatör firmanın yetkilisi olduğu ileri sürülen Hülya Dağ'ın sadece fuar bayraklarının taşınması gerektiğini belirterek Türk Bayrağının kaldırılması yönündeki zabıta görevlilerine yaptığı uyarı, sonuçsuz kaldı.”

Bugün günlük basına ve internet sitelerine yansıyan haberin ana girişi böyleydi!

Şimdi gelelim olayın kahramanına! Tatvan Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi'ne!

GÜLDİBİ, ÇANKIRI-ÇERKEŞLİ!
Çankırı Postası olarak yaptığımız araştırmada Kaymakam Güldibi'nin Çankırı-Çerkeş'e bağlı Saçak beldesinden emekli öğretmen İzzet Güldibi'nin oğlu olduğu bilgisine ulaştık. Baba Güldibi, halen Saçak beldesinde eşi Seher hanım ile emeklilik hayatını yaşamakta!

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi'nin Çerkeş-Saçak beldesinde yaşayan baba ocağına ulaştık. Baba İzzet Güldibi, sakin geçen emeklilik hayatını eşi Seher hanım ile birlikte sürdürdüğünü ve oğlunun kaymakam olarakTatvan'da başarı ile görevini yerine getirdiğini ifade etti.

Orhan Şefik Güldibi kimdir?
03.01.1967 tarihinde Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden 1989 yılında mezun oldu. Memuriyete 1990 yılında Malatya'da Kaymakam Adayı olarak başladı. Sekiz ay İngiltere'de dil eğitimi gördükten sonra, Antalya-Gündoğmuş, Çorum-Kargı, Van-Çaldıran, Şırnak Vali Yardımcılığı. Habur Mülki İdare Amirliği, Ordu-İkizce, Çanakkale-Ayvacık'daki kaymakamlık görevlerini takiben Ekim 2005 tarihinden Ağustos 2008 tarihine kadar İzmir-Seferihisar Kaymakamlığı görevini yürüttü. Türkiye ve Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsünde Kamu Yönetimi Uzmanlık Programı kapsamında Yüksek Lisansını tamamlayan Güldibi, iyi derecede İngilizce bilmekte olup, aynı zamanda evli ve iki çocuk babası.


YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304