banner198

Meclis Başkanlığı yolunda onun ismi ön plana çıkıyor!

AK Parti içindeki ön yarış ise halen devam etmekte. Adayının kim olacağına yarın yapılacak MYK ve Meclis Grup toplantılarının ardından belirlenecek.

Meclis Başkanlığı yolunda onun ismi ön plana çıkıyor!
banner145

TBMM Başkanlık seçiminde aday başvuruları için tanınan 5 günlük süre yarın gece yarısı sona erecek. Şimdilik Tunceli bağımsız milletvekili Kamer Genç dışında resmen adaylık başvurusunda bulunan olmadı.

 

AK Parti içindeki “ön yarış” ise halen devam etmekte. AK Parti adayının kim olacağına pazartesi günü yapılacak MYK ve Meclis Grup toplantılarının ardından karar verilecek.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın sabah saatlerinde MYK’yı, akşam saatlerinde de milletvekillerini toplayacak. Erdoğan’ın işaret edeceği ismin başkan adayı gösterilmesine kesin gözüyle bakılan AK Partide bu kez öne çıkacak adaya göre farklı isimlerin de aday olma ihtimali üzerinde duruluyor.

 

MEHMET ALİ ŞAHİN İSMİ ÖNE ÇIKIYOR!

TBMM Başkanlığı için ismi geçen adaylar arasında mevcut Meclis Başkanı Köksal Toptan ile birlikte bugün parlamentoda Antalya milletvekili olarak görev yapan ancak her fırsatta “Ben Çankırılıyım” diyen ve bundan önceki hükümette Adalet Bakanı olarak görev yapan Mehmet Ali Şahin şanslı adaylar olarak gösterilmekte.

 

Şahin’in “partinin üst yönetiminden talep geldiği” gerekçesiyle adaylığa soyunduğu ve “Böylesi bir göreve partim ve arkadaşlarımın desteğiyle seçildiğim takdirde layıkıyla yerine getireceğimden hiçbir şüphem yok. Meclis Başkanlığı yüce bir makam.’’ dedi.

 

Öte yandan Mehmet Ali Şahin’in isminin TBMM Başkanlığı için yoğun olarak gündeme gelmesi, Çankırı ve gurbette yaşayan Çankırılılar arasında büyük bir heyecanın yaşanmasına neden oldu.

 

Şimdi gözler yarın AK Parti MYK ve milletvekilleriyle yapacağı görüşme sonrası TBMM Başkan adayını açıklayacak olan Başbakan Tayyip Erdoğan’a çevrilmiş durumda.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER