banner198

Memiş: Taşların bağlanıp köpeklerin salınmasına itiraz ediyoruz

Memiş: Taşların bağlanıp köpeklerin salınmasına itiraz ediyoruz

Memiş: Taşların bağlanıp köpeklerin salınmasına itiraz ediyoruz
banner145

 Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, ülkenin iyi yönetilememesine, taşların bağlanıp köpeklerin serbest bırakılmasına itiraz ettiklerini ve etmeye devam edeceklerini söyledi. Memiş, "Meydanı asla boş bırakmayacağız. Yapılan atamalar adaletsiz, terfiler liyakatsiz, memur mutsuz, emekli umutsuz, milletten toplanan vergilerden oluşan bütçe denetlenmiyor." dedi.

 

Türk Büro-Sen, basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelerek, 2014 yılı değerlendirme toplantısı yaptı. Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, basında sendika konusuna değinerek, "Gazeteci arkadaşlarımızın emeklerinin güvence altına alınarak onların da sendikalı olmalarını temenni ediyorum ve havuz, yandaş, objektif olamayan gazeteleri de tasvip etmediğimi, birilerinin keyfine göre de gazeteci arkadaşların işten çıkarılmalarına, atılmalarını da kınıyorum. Bizler Türk Büro-Sen Çankırı Şubesi olarak göreve geldiğimizden bu yana çalışmalarımız aralıksız olarak devam etmekte ve üyemiz olsun ya da olmasın memur arkadaşlarımızın sıkıntılarına elimizden geldiğince çözüm bulmaya, iyi kötü günlerinde yanlarında olmaya gayret ettik ve ediyoruz. Emekli olanlarımız, tayin olanlarımız olmasına rağmen üyemiz hiç eksilmemiş, artmıştır." diye konuştu.

 

TÜİK verilerine göre 2014 yılı tüketici fiyat endeksi yüzde 8,17 olarak gerçekleştiğini ifade eden Memiş, hükümetin verdiği zammı şu sözlerle eleştirdi: "Hükümetle 2014 ve 2015 yılı memurların ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek için pazarlık masasına oturan Memur-Sen, 2014 yılı için 123 TL seyyanen zamma razı olmuş, 2015 yılı için ise 3+3 yüzdelik artışın altına imza atmış ve 2014 yılı için enflasyon farkı da talep etmeyen, mutabakat metnine böyle bir ifade koydurmayan malum konfederasyon, uzun yıllardan bu yana ilk defa memurların enflasyon farkı almasını da engellemiş oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise ısrarla memura enflasyon farkı verilmeyeceğini ifade etmiş, 2014 yılı memur için bir kayıp yılı olmuştur."

 

Türk Büro-Sen’in 2014 yılında 27 kez basın açıklaması yaptığını ifade eden Memiş, şunları dile getirdi: "Malum-sen nerede diye üyeleri hiç mi sormaz? Hiç memurla ilgili açıklama duydunuz mu? Kent parkta yaptıkları iftarda genel başkanları olacak zat memurla ilgili bir tek kelime etti mi? Bunları üyelerinin ferasetine bırakıyorum, vicdanlarının sesini dinlemeye ve aklı selime davet ediyorum. Basın yolu ile madem sizler basın açıklamasını yapmıyor/yapamıyorsunuz, gelin bari bizim yanımızda olun diyoruz, tık yok. Bunlar önlerinde 30 gün süre varken 2 saatte toplu sözleşmeye imza atanlar, arife günü 7 Ağustos'ta ikinci oturumda teslim olanlar, memuru masada unutanlar, utanmadan bir de 1550 maddeyi tek tek anlattık tartıştık diyerek yalan söylediler, yüzleri de hiç kızarmadan memurun emeklinin gözünün içine baka, baka gerçekleri çarpıttılar. 2015'te gelinen son durum, 2015'i kurtarmak adına yüzde 12 ek zam istiyoruz, çok mu? Asgari ücretliye ocak ayından itibaren ortalama 50 lira, memurlara 65 lira, memur emeklilerine ise 45 lira artış yapan hükümet, cumhurbaşkanlığı bütçesi ne yüzde 100 artırıyor, vergilere yüzde 10,1, trafik cezalarına yüzde 47 zam yapıyorsun, milletvekillerine 1000 TL zam yapıyor, yapabiliyorsanız 1,5 milyar dolara saray yaptırıyorsanız, hakim savcılara 1.155 lira zam veriyorsanız, öğretim görevlilerine zam verebiliyorsanız burada bir yanlışlık var demektir burada bir adaletsizlik var demektir. İşte Türkiye Kamu-Sen, Türk Büro-Sen bu adaletsizliğe karşıdır ve yüzde 12 ek zam istemektedir."

 

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Metin Memiş, tüm kamu görevlilerinin ekonomik sorununu çözecek bir çalışma yapılması için iktidarın kaçacak yeri, geçerli bir mazereti olmadığını savundu. Memiş, sözlerini şöyle tamamladı: "Doğalgaza suya yüzde 9 zam yapıldı, gıda fiyatları son 9 ayda yüzde 11 artarken et ve ekmek yüzde 1, ulaşım yüzde 20 meyve yüzde 38 zamlandı. Bir ailenin zorunlu harcamaları 9 ay içerisinde tam 363 lira daha arttı. Bugün memurlar gerçekleri gördüler, 'takke düştü kel göründü' akla kara açığa çıktı, memuru unutup yolsuzluğa, hırsızlığa destek verenler bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar, maliye, adliye, SGK, sivil memurlar, büro çalışanlarını unutanlar memuru masada satıp, kaçanlar bugün memurun karşısına hangi yüzle çıkacaklar? Biz Türkiye Kamu Sen olarak elbette ülkemizin iyi yönetilememesine taşların bağlanıp köpeklerin serbest bırakılmasına itiraz ediyoruz ve etmeye devam edeceğiz meydanı asla boş bırakmayacağız. Yapılan atamalar adaletsiz, terfiler liyakatsiz, memur mutsuz, emekli umutsuz, milletten toplanan vergilerden oluşan bütçe denetlenmiyor."

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 11 Ocak 2015, 00:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER