banner198

MHP Çankırı İl Kongresinin ardından...

AK Parti ve MHP İl kongrelerini tamamladı. Özellikle MHP kongresinin ardından bazı ortak paydalarda su yüzüne çıktı. Gözden kaçmayanları sizler için derledim.

MHP Çankırı İl Kongresinin ardından...
banner145

Vedat Beki/Haber Yorum

MHP İl Kongresinin ardından...

 

 

 

Çankırı’da kadının adı yok!

 

MHP İl Kongresi ardından kazanan ekibin listesi önüme geldiğinde bu konuyu kaleme alma ihtiyacı çoktan doğmuştu bile!

 

Daha yazımın başında “MHP Kongresi” dedim diye sakın ola AK Partililer bu yazıdan kendilerine “olumlu” pay çıkarmaya kalkmasınlar! Onların listelerine “kadın adayların” hangi zorlama ve baskılarla (parti tüzüğü gereği) yazdırıldığını yakından bildiğimi peşin peşin söyleyeyim!

 

Kazanan 20 kişilik MHP İl Yönetim Kurulu listesinde “tek bir bayan” yok! Kaybeden listede sadece “bir” isme rastladım!

 

İktidara yürüyen bir partinin, hem de Osmaniye’den sonra (il bazında) en fazla oy deposu olan Çankırı’da il yönetim listesinde “tek bir bayan” yok!

 

Çok değil daha şunun şurasında, geçtiğimiz yerel seçimlerde MHP’nin Çankırı’daki seçim çalışmalarında “kadınların” (daha doğrusu Asenaların) nasıl canla başla çalıştığına bizatihi şahidim! Hoş şahit olmasam da MHP tabanında kadınlar, bildim bileli siyasi çalışmalarda “erkeklerden” daha fazla fedakarlık yaparak çalışmışlardır ve çalışmaktadırlar da!

 

Özellikle büyük kentlerde MHP’li “erkek” kadrolar, evlere ziyaret konusunda çok mu çok beceriksiz ve çekingendirler! Bunun belli başlı nedenleri arasında “sert mizaçlı” görünümleri ve kendilerinde kökleşmiş yılların “bacım” politikalarının sonucudur!

 

Ve bu açıklarını yine “bacım” daha sonraları da parti tabanında yer verdikleri “Asena”larla telafi yönüne gitmişlerdir ve de partinin aldığı sonuçlarda oldukça önemli bir etken olmuştur!

 

Dün gerçekleştirilen ve Bekir Satılmışoğlu’nun oluşturduğu yeni il yönetim kurulu listesinde “tek bir Asena”nın dahi olmadan, “Bozkurtlar yatağı” Çankırı’da böylesi bir kitleye nasıl yol aldıracağını doğrusu merak ediyorum!

 

Ve bu merakımla birlikte Çankırı için “su götürmez” bir gerçeği dile getirmekten de hiç mi hiç çekinmiyorum: Çankırı’da kadının adı yok!

 

Var olması için de ne herhangi bir çalışma, ne herhangi bir gayret, ne de düşünce belirmekte! Hatta hatta tam tersine bir uygulama, yani kadını yok sayma, kadını görmeme, ona fırsat vermeme ve de en kötüsü “var olma mücadelesi verenleri” de “bunları nasıl yok ederiz?” düşüncesinin tam gaz yol aldığıdır!

 

* * * 

"Ahmet Bukan" kimin ve
nerenin milletvekili?

 

Kongrede yaşananlardan yakalayabildiğim ikinci olay, “sarı” ve “beyaz” listelerin mücadelesinde ortaya çıkan “Ahmet Bukan” gerçeği!

 

Özellikle Tevfik Rüştü Özgür’ün hazırladığı liste, kendilerine muhalif olanlar tarafından “Ahmet Bukan’ın listesi!” olarak adlandırıldı! İl Başkanlığını kazanan Bekir Satılmışoğlu görevde olduğu sürece “Ahmet Bukan’ın il başkanı” olarak adlandırılmış ve tartışılmıştı!

 

Görevdeki ekibin, kendilerine muhalif olan ekibe “Ahmet Bukan’ın listesi” yakıştırmaları öylesine keskinleşti ki, her iki listenin konuşmacıları dün salonda, bizatihi Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan’ın huzurunda “böyle bir iddiayı” kabul etmediklerini ifade ettiler!

 

Kendi kendime sormadan edemiyorum! Ahmet Bukan hangi partinin ve hangi ilin milletvekili Allah aşkına? Yarışa giren her iki ekip de "kendilerinin Ahmet Bukan listesi olmadığı" yönünde bolca gayret gösterme gereği hissettiler!

 

Bu soruya yanıt bulabilen, beni bilgilendirsin!

 

* * * 

"İddia" mı fazla yoksa "Brütüs" mü? 

 

Kongre salonunda yapılan konuşmalardan yakalayabildiğim başka bir tenakuzu da sizlerle paylaşmak istiyorum!

 

Kongreyi takip edenler arasında AK Parti Çankırı İl Başkanı Av. İdris Şahin de bulunuyormuş!

 

Seçimi kazanan Bekir Satılmışoğlu, kürsüden “Çankırı’da Belediye Başkanlığını neden kaybettik?” sorusunun yanıtını verirken hayli ilginç bir savunma gerçekleştirmiş!

 

Şöyle ki: Yerel seçimlerde kaybettiğimiz yerlerde, faturayı il başkanına ve il yönetimine fatura etmeye çalışanların; menfi çalışma yapanlarla inşallah, Huzuru Mahşerde hesaplaşacağız." demiş (Ercan Şeker’in haber metninden)

 

Ne kadar ilginç! AK Parti’den istifa eden Mustafa Selci için de aynı iddialar söz konusuydu!

 

Seçimi kazanan partinin İl Başkanı için söylenilenler de aynı, seçimi kaybeden partinin il başkanının muhalifleri için söyledikleri de aynı!

 

Satılmışoğlu kürsüde bu cümleleri söylerken öyle tahmin ediyorum ki AK Parti İl Başkanı Şahin  “hafiften” bir tebessüm yaşamıştır!

 

Kafam zaten karışıktı, Satılmışoğlu’nun bu cümlelerinden sonra iyiden iyiye karıştı!

 

Söyler misiniz bana; Çankırı’da iddia mı fazla, yoksa Brütüs mü?

 

* * * 

İl Kongreleri bahar aylarında yapılmalı!

 

AK Parti İl kongresinden sonra MHP İl Kongresi de göstermiştir ki, kırsal alanda böylesi organizasyonlar Haziran-Temmuz aylarında bir hayli fire veriyor!

 

AK Parti İl Kongresine katılımın çok üzerinde bir sayıyla gerçekleşen MHP İl kongresi bile 596 delegenin 455’’ini salona getirebildi! Kongreye gel(e)meyen delegenin büyük çoğunluğu ilçelerden! Yani tarımla hayatını kazananlardan!

 

Gelecekte yapılacak il kongresi tarihlerinin bahar aylarına kaydırılması ile salonlardan çıkan sonuçların olabildiğince yüksek katılımla alınmasını, hem de demokrasi kültürünün tabana yaygınlaştırılması yönünde bugün yaşanan sıkıntıların önemli bir bölümünü revize edebileceğini düşünüyorum.

 

Çankırı’da AK Parti teşkilatında yaşanan değişimin aksine MHP tabanı mevcut yönetim ile yerel siyasete devam kararı aldı!

 

Unutulmasın ki, önümüzde yapılacak olan genel seçimlerde AK Parti ve MHP’nin Çankırı için alacağı sonuçlarda, mevcut il yönetimlerinin artıları-eksileri görülecektir! Ve delege işte o zaman kongre salonunda verdiği oyun “keyfini” ya da “acısını” kendi içinde yaşayacaktır!

 

Bu vesileyle geçtiğimiz günlerde yapılan kongre ile AK Parti İl Başkanlığına seçilen Av. İdris Şahin ve dün gerçekleştirilen kongre sonucu görevine yeniden seçilen MHP İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu nezdinde, tüm il teşkilatı mensuplarına siyasi çalışmalarında başarılar dilerim.

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER