banner198

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan gazetemize konuştu.

MHP milletvekili Ahmet Bukan, Çankırı gündemi ile gazetemizin haberleri ile ilgili tespitlerde bulundu. Bukan, gazeteciliğiniz her türlü takdire şayan, dedi.

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan gazetemize konuştu.
banner145

Vedat Beki/Özel Haber

 

Çankırı’da iki dönem belediye başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 2007 genel seçimlerinde MHP’den milletvekili olarak parlamentoya giden Ahmet Bukan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki’ye konuştu.

 

Çankırı Belediyespor – Etimesgut Şekerspor maçının ilk yarısını şeref tribününde izleyen Ahmet Bukanla Ankara’da telefonla görüştüm.

 

Çankırı Belediyespor ile ilgili düşüncelerini almak amacıyla aradığım milletvekili Bukan “Takım yeni ve genç kardeşlerimizden oluşmuş. Seyrettiğim ilk yarının değerlendirmesini yapacak olursam, gayet mücadeleci bir kadroya sahip Çankırı Belediyespor’un ilerleyen haftalarda taraftarı ve Çankırı kamuoyunu sevindirecek bir seviyeye ulaşacağını tahmin ediyorum. Galiba biraz zamana ve sakinliğe ihtiyaç var” dedi. Takımın bugün için gerek Çankırı’da gerekse ülke gündeminde yarattığı sinerjinin sürekli olmasını da istediğini belirten milletvekili Bukan “Bugün yaratılan sinerjiye Çankırı’nın dinamikleri ile birlikte sahiplenerek mevcut durumu daha da ileriye götürmemiz gerektiğini düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

 

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİNİZ TAKDİRE ŞAYAN!

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan’a “Çankırı gündemi ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?” şeklindeki sorumu şöyle cevaplandırdı:

 

“Çankırı’nın gündemi ortada. Belediye hizmetleri durma noktasına gelmiş. Geçtiğimiz günlerde belediye şehirde asfaltlama yapacağını belirterek otoların cadde ve sokaklardan alınmasını istemiş. Vatandaşımız da isteğe uymuş! Ancak iki gün beklendiği halde herhangi bir asfalt çalışması gerçekleşmemiş! Daha sonra Sayın Başkan elinde kürekle sokaklara gelerek asfalt yama işine girişmiş! Ne diyeyim ki! Böylesi durumlara söylenecek söz bulamıyorum. Bu işler başkanın yapacağı işler mi?

 

Bir de Ankara’dan Çankırı’ya girişte tren yolundan geçişi değiştiren bir güzergah yapılıyor. Diğer yollar halledilmiş de, burası kalmış gibi! Her yer yol çalışması oldu. Ama biten bir yer yok. Ankara – Çankırı karayolu yıllardır devam ediyor. Bu yıl da bitmeyecek. Eldivan yolu yine benzer bir durumda. Orası da tamamlanamayacak! Vatandaşın çektiği çile de sürecek.”

 

BENİM DÖNEMİMDE O ARAZİYE 3 KAT İZNİ VERDİK AMA!

MHP Çankırı milletvekili Ahmet Bukan’a “Çankırı gündemi ile ilgili olarak yaptığımız haberler için neler söyleyeceksiniz? Takip ettiğiniz kadarı ile Çankırı Postası’nı nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorumu ise “Çankırılı olmadığın için bölgedeki olayları daha bağımsız ve kamuoyunun beklentileri doğrultusunda değerlendiriyorsun! Çankırı’da böylesi bir gazetecilik anlayışı bugüne kadar gerçekleşmedi. Bunu istedik ama olmadı” diyen Bukan, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ticaret Borsası Başkanı Hüsnü Ünal ile ilgili haberinizi evde okudum. Bu olayın başlangıcında ben belediye başkanıydım. O günlerde bu arazinin üç ortak olarak alındığı söyleniyordu! Daha sonra araziyi sayın Ünal’ın aldığı söylendi. Arazi alındıktan kendi hazırlamış oldukları imar mevzi planı ile belediyeye müracaat ettiler. Bize gelen planı kabul etmedik. O planda araziye yapılacak konutlar için 4 kat isteniyordu! Biz planda değişiklik yaparak 3 kat müsaadesi verdik! Daha sonra yargıya gittiler ve yargıdan kendi istedikleri şekilde karar çıktı! Bize de yargı kararına uymak düştü! Belediye başkanı olarak görev yaptığım süre içerisinde yargı ile çok karşı karşıya geldim. Ama böylesi hızlı karara ilk kez bu olayda şahit oldum! Yargı keşke, bütün davalarda böylesi hızlı kararlar vermiş olsa!

 

BAĞIMSIZ GAZETECİLİĞİNİZ TAKDİRE ŞAYAN!

Hüsnü Bey benim sevdiğim bir arkadaşım, dostum! Ancak, yetim hakkına inanıyorsak, kul hakkına inanıyorsak böylesi durumlarda kamu vicdanının da göz ardı edilmesi düşünülemez. Konuyu sizlerin böylesine belgelerle gündeme getirmeniz bence, Çankırılı olmamanızdan kaynaklanıyor. Yapmış olduğunuz gazeteciliği her türlü takdire şayan buluyorum. Çankırı’da böylesi olayları gündeme getirerek, kamuoyunu bilgilendirme, onları haberdar etme gayretiniz olumlu. Bizler bu tür gazeteciliği Çankırı’da göremedik! Temennim odur ki, böylesi benzer başka olayları da gündeme getirerek Çankırı’da kamuoyunun bilgilenmesini sağlarsınız. Söyleyebileceklerim şimdilik bu kadar! Çalışmalarınızda başarılar dilerim.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER