banner306
banner198

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukandan kınam mesajı

İsrailin Türk gemilerine düşmanca saldırısı karşılıksız bırakılmamalıdır.

MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukandan kınam mesajı
banner145

Altı askerimizin Şehit edilmesi ve Filistine Yardım götüren İHH gemilerine İsrail askerinin müdahale etmesi sonucu şehit edilen ve yaralanan yardım gönüllülerine yönelik saldırılarla ilgili MHP Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan kınama mesajı yayımladı.

Mesajda şöyle denilmekte;

Türkiye dün gece yapılan iki saldırı ile sabah uykusundan uyanmıştır..

Hatay’ın İskenderun ilçesinde Deniz Üs Komutanı’na bağlı ikmal birliğine yapılan hain terör saldırılarında 6 askerimiz şehit olmuş, 9 askerimiz de yaralanmıştır.

Ve Gazze halkına insani yardım ulaştırmak arzusunu taşıyan ve aralarında yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden sivillere karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından Türk bayraklı sivil gemilerimiz saldırıya uğramıştır.

İki saldırıyı da nefretle kınıyorum.

Bu saldırılar sonucu Şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Cenab-ı Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Yaraları kardeşlerimize acil şifalar dileklerimi iletiyorum

Dağda gezenin bile terörist ilan edilemediği, güvenlik güçlerinin baskılara maruz kaldığı bu karanlık dönemde, her şeye rağmen terörle mücadele azmini yüksek tutmak kaçınılmaz bir zorunluluk ve müstesna vatan görevi haline gelmiştir.

Türkiye terörle ve bölücülükle mücadelede, içine sürüklendiği oyalanma sürecinden bir an önce kurtulmalı, terörü kaynağından kurutacak, bölücülüğü durduracak şekilde ciddi, kalıcı ve köklü tedbirleri acilen almalıdır.

Diğer yandan İsrail’in Türk bayraklı sivil yardım gemilerine uluslararası sularda askeri müdahalede bulunması uluslararası hukuka aykırı, ahlak ve insanlık dışı düşmanca bir saldırıdır.

Bu saldırının anlaşılması, kabul edilmesi ve izahı hiçbir şart altında mümkün değildir.

İsrail’in Türk gemilerine düşmanca saldırısı karşılıksız bırakılmamalıdır.

Türk hükümetinin, Türkiye’ye açıkça düşmanlık ilanı olan bu saldırıya tepkisi geçici ve göstermelik olmamalı, kâğıt üzerinde ve sözde kalmamalıdır

Konvoyda bulunan Türk vatandaşlarının hak ve çıkarlarının korunması için gereken tüm girişimler yapılmalı,  konu hakkında gerekli her türlü soruşturmanın süratle yapılmalı ve sorumluların cezalandırılmasını bir şekilde sağlanmalıdır. Öncelikle İsrail’in zorla elinde tuttuğu gemilerimizin süratle iadesi sağlanmalıdır.

 İsrail’deki Büyükelçimizi derhal ve süresiz olarak geri çekmeli, İsrail’le askeri alandaki ilişkileri ve savunma sanayi işbirliğini kesmelidir.

Türk milletinin birliğine ve huzuruna yönelmiş olan her türlü saldırı, siyasal hesapların üstünde tutulması gereken milli bir görevdir. Bu konuda herkes sorumluluğunun bilinci içinde olmalı ve bunun gereklerini bütün icaplarıyla yerine getirmelidir.  

                              AHMET BUKAN ÇANKIRI MHP MİLLETVEKİLİ              

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304