banner306
banner198

MHP İl Kongresi sonuçlandı ve!

Bugün gerçekleştirilen MHP Çankırı İl Kongresinde iki liste yarıştı.

MHP İl Kongresi sonuçlandı ve!
banner145

Kongreyi baştan sona izleyen Ercan Şeker'in haberi...

Bugün gerçekleştirilen MHP Çankırı İl Kongresinde Bekir Satılmışoğlu ve Tevfik Rüştü Özgür'ün yarıştığı liste mücadelesini Bekir Satılmışoğlu kazandı.

597 delegeden 455 delegenin oy kullandığı seçimlerde geçerli 451 oyun 248'ini alan Bekir Satılmışoğlu başkanlığındaki liste, kongrenin galibi oldu. Tevfik Rüştü Özgür'ün listesi 203 oy aldı.

Kongre, saat 11.30’da delege ve protokolün salonda yerini almasıyla başladı.

İl Başkan yardımcısı Hüseyin Yakar kongreye katılan misafirleri ve mesaj gönderen isimleri salona duyurmasının ardından MHP lideri Devlet Bahçelinin gönderdiği mesajı partililere okudu. Okunan mesaj salondan büyük alkış aldı.

Divan kurulu teşekkül etti.

Kongre divanına MHP Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Cihan Paçacı başkanlık ederken, Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, Çerkeş Belediye başkanı Şükrü Tarhan, Kamil Çoban ve Şaban Danacı üyeliklere seçildiler. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından faaliyet ve mali raporlar okunarak ibra edildi.

Zekeriye Karaçuha yönetimden hesap sordu! "Çankırı Belediye başkanlığını neden kaybettik?”

Kongre delegelerinden Zekeriya Karaçuha divandan söz alarak “Çankırı Belediye başkanlığını neden kaybettik? Bunu bana yönetim açıklasın! AKP’de İl başkanı ve belediye başkanı birbirini yerken, Çankırı tarihi bu kadar beceriksiz bir belediye başkanı görmemişken, MHP belediye başkanlığını neden kazanamadı? Yönetimden tatmin edici bir cevap bekliyorum. Belediye başkanlığı bir ilin kalkınması için çok önemlidir. Beş yıl içerisinde yıkıntıdan döküntüden başka ne yapmıştır. Çarşamba pazarı yıkıldı yerinde bir garabet yükselmektedir. Çayın etrafına lamba yapıyoruz, birilerini zengin etmek için. Bu lambalar gece yanmayacaksa bu milletin parasını niye harcadınız? Bunlara gücünüz yetmiyordu niye yaptınız? Bu kadar beceriksiz bir yönetime rağmen neden MHP belediyeyi kazanamadı bizi tatmin edin” dedi.

Kongrede söz alan bir diğer delege MHP eski il başkanı Rıfat Şanlı “Bu salonlar bizi almıyordu. Birlik ve beraberlik ruhunu kaybetmemeliyiz” dedi

Bekir Satılmışoğlu; ”Huzuru Mahşerde hesaplaşacağız!”

Divan kurulunun çektiği kura sonucu ilk konuşmayı mevcut il başkanı Bekir Satılmışoğlu yaptı. Satılmışoğlu İl Başkanlığı olarak 38 aydır neler yaptık, teşkilatımıza bütünlük sağlayabildik mi? İletişim sağlayabildik mi? Bunları hiç sorguladık mı? Bu göreve talip olanlar, olmak isteyenler hiçbirisi kendini sorguladı mı?”diye sordu.

“Teşkilatımıza bütünlük sağladık. Onların sorunlarını çözmeye çalıştık. Görev yaptığımız dönemde referandum, genel seçimler ve yerel seçimlerden başarıyla ve ivme kazanarak çıktık. Osmaniye'yi saymazsak Türkiye genelinde birinci partiyiz. Bu sonuç yeterli mi, kesinlikle hayır” dedi.

Konuşmasının bu bölümünde muhalefet yüklenen Satılmığoğlu ”Partimiz yükselişe geçtiği zaman, eski yüzler bakıyorum ki siyaset sahnesinde boy göstermeye başladılar. Partimizde siyaset yapmak isteyen dürüst, ilkeli herkese gönlümüz, kapımız açık! İl Başkanlığımız döneminde, kişi veya kişilerin adamı olmadık. 3 yıldır teşkilatlarımızı üzecek, hiçbir adli olaya taraf olmadık. Partimizin ilimizde saygınlık kazanmasını sağladık. Değerli arkadaşlar, herkes elini taşın altına koyacak. Grupların, kişilerin tasarrufu olmayan bir yönetim vaat ediyorum. Herkes MHP’li olmanın gururunu yaşamaya devam edecek” dedi.

 

Yönetimden hesap soranlara seslenen Satılmışoğlu ”Güven bunalımı yaratmayalım. Siyasetten beklentisi olanlara sesleniyorum. Çantada keklik falan yok. Yerel seçimlerde kaybettiğimiz yerlerde, faturayı il başkanına ve il yönetimine fatura etmeye çalışanların; menfi çalışma yapanlarla inşallah, Huzuru Mahşerde hesaplaşacağız." dedi.

 

Tevfik Rüştü Özgür; “Bozkurt pençesi gibi ellerimiz daima yakalarında olacak!”

Konuşmasının ardından söz alan Tevfik Rüştü Özgür konuşmasının başında tüm MHP ilçe başkanları ve seçimlerde belediye başkanlıklarını kazanan isimleri tek tek okuyarak hepsine teşekkür ederek sözlerine başladı.“İlk hedefimiz, seçmenin Çankırı’da bize yüklediği ana muhalefet görevini eksiksiz yerine getirmektir. İktidarın ciddi takipçisi ve denetçisi olacağız. Onlar bu takibimiz sürecinde nefesimizi daima enselerinde hissedeceklerdir. Öyle ki; bir bozkurt pençesi gibi ellerimiz daima yakalarında olacaktır” dedi.

Sözlerini sürdüren Özgür “Çakırımız AKP iktidarına vermiş olduğu desteğin karşılığını alamamıştır. Nüfusumuz düşmüş ekonomik çöküntü had safhaya ulaşmıştır. Açıkçası bu 6 yılda Çankırı 60 yıl geriye gitmiştir. Yalan ve sahte vaatlerle halkımız aldatılmış, 6 ayda yaptığımız hastane, 6 yılda açılamamıştır. Buna rağmen AKP’nin Çankırı’daki gerilemesi beklenenin altında gerçekleşmemiştir. MHP’nin, AKP iktidarının Çankırı’daki, tek alternatifi olduğu seçmene iyi anlatılamamış, bütün olumsuzluklara rağmen, AKP iktidarı, adeta meydanı boş bulmuştur. Ben ve arkadaşlarım bu boşluğu doldurmak için sizlerden yetki istiyorum” dedi.

Tarhan “Başka para İstemiyorum!”

Adayların konuşmalarının ardından Belediye başkanları adına söz alan Çerkeş Belediye Başkanı Şükrü Tarhan kısaca belediyelerin sorunlarına değindi. Adrese dayalı sistemin yürürlüğe girmesinin ardından belediyelerin nüfus oranını yarı yarıya kaybettiğini belirten Tarhan, kendi ilçesinden örnekler verdi. Tarhan; "Daha önceki dönemde 14.000 nüfusa göre bir para alıyorduk. Şu anda nüfusumuz 8000’lere kadar düştü. Devletten ayda 55.000 tl para almaktayım, ancak hükümet seçimlerden önce aldığı kararla sözleşmeli personele kadro imkanı verdi. Şu anda Çerkeş belediyesindeki kadrolara aylık ödemem gereken tutar 115.000 lira.  Buradan AKP iktidarını sesleniyorum bu benim sadece MHP’li belediye başkanı olarak sıkıntım değil, tüm belediye başkanlarının sıkıntısı. Ben iktidardan şunu istiyorum madem kadroyu verdin, merkezden bu kadroların parasını ödeyin, sizden  başka bir para istemiyorum” dedi.

Ahmet Bukan; “Altı yıldır hala zehirli su içiyoruz”

Çerkeş  Belediye Başkanı Şükrü Tarhan’ın ardından kürsüye gelen Çankırı milletvekili Ahmet Bukan haklarında söylenen “hizmeti engelliyorlar” sözlerine açıklık getirdi. AKP ve Belediye icraatlarını eleştirdi. Bukan;” Biz hiçbir zaman Çankırı’ya gelecek hizmetleri engellemedik. İrfan Dinç belediye başkanı seçildiğinde kendisini tebrik etmeye gittik. Her zaman Çankırı’ya yapılacak hizmetlerde yanında olduğumuzu, iki dönem belediye başkanı olarak görev yapmamızdan dolayı tecrübelerimizden yaralanmaları gerektiğini kendilerine ifade ettik. Zaten 2004 yılında mahalli idareler seçimlerine girerken AKP’nin hazırlamış olduğu seçim beyannamesindeki ne varsa bizim seçim beyannamesinden kopya çekilerek yapılmıştır. Güldürcek barajından gelecek su bizim projemizdir. Tahsisi biz çıkarttık. Öz projeyi biz yaptırdık. Biz bu projeyi Dünya Gıda Örgütünden, hibe olarak Çankırılının hizmetine sunacaktık. Seçim propagandalarında ne söylediler? Dediler ki; ‘iki dönemdir, on senedir size zehirli su içiriyor bu MHP’li belediye’ dediler. Bakın altı sene geçti halka hala zehirli su içiriyor bunlar. Bir dönem üç tane milletvekili verdik, bu dönemde iki milletvekilleri var. Çankırı gün geçtikçe geriye gidiyor. Bu AKP iktidarı gelinceye kadar Çankırı’da nüfus yoğunluğu yükselmekteydi. Ama 2002 yılından bu güne kadar nüfus yoğunlu azalmıştır. Çankırı’ya devlet ve hükümet olarak hiçbir yatırım yapılmamaktadır. İnsanların ekonomik durumları bozuktur.”dedi.  

Cihan Paçacı; "Çankırı insanı milletine devletine bağlı ama hizmetten en az yararlanmaktadır"

Daha sonra kürsüye gelen MHP Genel Sekreteri ve Ankara milletvekili Cihan Paçacı ülke gündemine dair düşüncelerini partililerle paylaştı. "MHP Osmaniye’den sonra en yüksek oyu Çankırı’dan aldı" diyen Paçacı; "Ama bu yeterli değil Bu potansiyeli sizlerde görüyorum. Önümüzdeki seçimlerde en yüksek oyu alacaksınız! Çankırı insanı milletine devletine bağlı ama hizmetten en az yararlanmaktadır. Çankırı’nın bu imkanlardan yararlanması için partimizin iktidar olması gerektiğini düşünüyor, hepinize saygılar sunuyorum” dedi.

Siyasi konuşmaların tamamlanmasının ardından oy verme işlemine geçildi. Saat 17.30'da sandık sonuçlarını açıklayan Çankırı Milletvekili Ahmet Bukan, her iki başkan adayı ve listelerde aday olanları sahneye davet ederek birlik mesajı verdi.

Sonuçların açıklanmasından sonra kısa bir konuşma yapan İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu "Kazanan MHP'dir. Sonuçlar partimize ve Çankırı'ya hayırlı olsun" dedi.

 "Zaman kısaydı, delegeye kendimizi anlatamadık!"

Bugün tamamlanan MHP Çankırı İl Kongresini mevcut İl Başkanı Bekir Satılmışoğlu kazanırken, diğer listenin başkan adayı Tevfik Rüştü Özgür’e 203 oy verildi.

 

Aynı zamanda MHP Çankırı İl Genel Meclisi üyesi ve grup başkanı olan Tevfik Rüştü Özgür yapılan seçimlerle ortaya çıkan bugünkü kongre sonucunu gazetemize değerlendirdi. Özgür şunları söyledi:

 

“Kongreye 12 gün gibi bir süre içerisinde çalışma şansı buldum. Bu süre içerisinde delegeye ulaşma imkanlarımız çok kısıtlıydı. Mevcut İl Başkanımız delegeyi daha yakından tanımanın verdiği avantajı kullandı ve kazandı. Adaylık çalışmasını biraz uzun tutmamız gerektiğini anladım.

 

Ben kongre süreçlerinin siyasi partilerimizde demokrasinin gereği olduğuna yürekten inanan birisi olarak, bu çalışmaların partinin dinamizmine katkı sağladığını düşünüyorum. Adaylığım süresince şahsıma ve arkadaşlarıma gösterilen teveccühe teşekkür ederken, başta İl Başkanımız Bekir Satılmışoğlu olmak üzere yönetim kurulu üyelerini kutluyor, hep birlikte omuz omuza partimizi iktidara taşıma mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğimizin bilinmesini isterim."

Kongreyi katılanlar arasında başta Ankara milletvekili ve MHP genel Sekreteri Cihan Paçacı, Çankırı milletvekilli Ahmet Bukan ile 21. Dönem Çankırı milletvekili İrfan Keleş, Fransa Türk Fedarasyonu Başkanı Osman Sarıyusuf, AK Parti Çankırı İl başkanı Av. İdris Şahin, Çankırı Ticaret Odası Başkanı Hayrettin Çelikten, İl Genel meclis üyesi Visali Kara ile birlikte kongrenin başkan adayları Bekir Satılmışoğlu ve Tevfik Rüştü Özgür yer aldı.

Kongreden notlar...

Saat 10.00'da başlaması gereken kongre salt çoğunluğun sağlanamaması nedeniyle ancak saat 11.33'de başladı.

Hasan Fehmi Gökşen kapalı spor salonunda gerçekleştirilen kongreye partililer yeterli ilgiyi göstermedi.  Koltuklarda büyük boşluklar oluştu.

Kongre divan başkanlığını MHP Genel Sekreteri ve Ankara milletvekili Cihan Paçacı yaptı.

HABER VİDEOSU EKLENECEK!

Seçimi Kazanan Liste!

Başkan: Bekir Satılmışoğlu

İL YÖNETİM KURULU

Hüseyin Yakar, Muhittin Hatipoğlu, Ahmet Kayabaşı, Mehmet İstanbullu, İsmail Özel, İhsan Öz, Osman Nuri Kalaycı, Mehmet Fatih Kuş, Ayhan Astarlıoğlu, Adnan Kaymak, Miktad kalaycı, Mesut Dahi, Mehmet Turan, İsmail Karataş, Mehmet Ali Özdemir, İsmail Aslan, Kasım Şentürk, Mustafa Elvan ve Ertuğrul Pehlivanoğlu

İL DİSİPLİN KURULU

Atıf İyisezer, Fikri Demirok, Lütfi Ersoy, N. Zeki Özakın, Ali Ölmez, İdris Gani ve Mustafa Yıldız

ÜST KURUL DELEGELERİ

Bekir Satılmışoğlu, Aydın Akbaş, Şükrü Tarhan, Fevzi Yamankale ve Mustafa Gökmen.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304