banner198

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik'in mesajı

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılının başlaması sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik'in mesajı
banner145

Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Kesik’in 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı mesajı:

 

2011-2012 Eğitim-öğretim yılının başta sevgili öğrencilerimize olmak üzere, öğretmenlerimize, yöneticilerimize, eğitim çalışanlarımıza ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum.

 

Eğitim, uygar ulusların kalkınmışlık sürecinin en belirgin göstergesidir. Atatürk’ün “Eğitimdir ki bir milleti şanlı, hür ve bağımsız kılar. Eğitim ve eğitimciden yoksun bir millet henüz millet olma kimliğini kazanamamıştır” sözleri eğitimin önemini göstermektedir. Eğitimin temel hedefi, sağlıklı, çalışkan, üretken, araştıran, soruşturan ve yorumlayan bireyler yetiştirmektir. Çocuklarımızı ve gençlerimizi bu özelliklere sahip, vatanımıza, milletimize, en önemlisi kendilerine yararlı bireyler olarak, geleceğe her yönüyle donatılmış olarak hazırlamak bizlerin birinci vazifesidir.

 

Değerli Öğretmenler,

 

Geleceğimizin en büyük teminatı sevgili çocuklarımızı sizlere emanet ediyoruz. Onlar, sizlerin elinde şekil bulacak ve kişilik kazanacaktır. Onları, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, milli, manevi ve ahlaki değerlerini benimseyen, bilgili, doğru düşünen ve uygulayan iyi insan, iyi vatandaş olarak geleceğe hazırlamak için özverili ve gayretli  çalışmalarınızın devam edeceğine inanıyorum.

 

Sevgili öğrenciler,

Ülkemizin geleceğini omuzlarında taşıyacak olan sizlersiniz. Sizler, milli, manevi değerlerlerimize bağlı, kişilikli, çağdaş bir nesil olarak milletimizin güvenine layık olmaya çalışacaksınız. Öğretmenlerinizin yönlendirmesiyle yapacağınız çalışmaların karşılığını mutlaka göreceksiniz.

 

Sayın Anne ve Babalar,

Çocuklarımız bizim geleceğimiz, güvencemiz ve en kıymetli varlıklarımızdır. Onlar, aklın ve bilimin rehberliğinde yetiştirilmeye ve korunmaya muhtaçtır. Onların daha mutlu ve çağdaş bir şekilde yetiştirilmesini istiyorsanız daima öğretmenleri ve okulu ile diyalog içinde olmalısınız. Okul yönetimine katılımınız, öğretmen ve okulun diğer organları ile işbirliği yapabilmeniz çocuğunuzun başarısını olumlu yönde etkileyecektir.

 

Yeni umutlarla başladığımız 2011-2012 Eğitim-Öğretim yılının  başarılarla  geçmesi ve hedeflediğimiz başarılara ulaşılması en büyük dileğimizdir. Bunun için, her kademede görev yapan eğitim çalışanlarımızın her zaman olduğu gibi bu eğitim-öğretim yılında da elinden gelen gayret ve çabayı göstereceğine inancım sonsuzdur. Bu duygularla, tüm yönetici ve öğretmenlerimize, eğitim çalışanlarımıza, sevgili öğrencilerimize ve kıymetli velilerimize, 2011-2012 eğitim-öğretim yılının hayırlı olmasını diler, sevgi ve saygılarımı sunarım.

 

Ali KESİK

İl Milli Eğitim Müdür V.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER