banner198

Milli Eğitimde şok gelişmeler!

Çankırı Merkezde lise eğitimi veren okullarda Çakma Yüzbaşılar olayı dalga dalga büyüyor! Gazi Sağlık Meslek Lisesi müdürü görevden alındı...

Milli Eğitimde şok gelişmeler!
banner145

Vedat Beki/Özel Haber

 

Çankırı'da eğitim veren liselerde Milli Güvenlik derslerine giren “çakma yüzbaşılar” yani “er”lerin yarattığı şok dalgası giderek büyüyor! Bakanlık müfettişlerinin soruşturması dalga dalga yayılırken Gazi Sağlık Lisesi Müdürü Selami Ergün görevinden alındı…

 

“Çakma yüzbaşılar” olayı Çankırı Milli Eğitiminde adeta “deprem” yarattı! Bakanlık müfettişleri ile birlikte Emniyet teşkilatının da yaptığı soruşturma sonucunda Gazi Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Selami Ergün görevinden alındı.

 

Yasaya göre görevden alınan müdürlerin idarecilik hakları ile birlikte görevi ihmalden 1 ila 3 yıl arasında ceza almaları yönünde yargılandıkları öğrenildi.

 

Yapılan soruşturma kapsamında “çakma yüzbaşıların” yani “er”lerin Ticaret Lisesinde de derslere girdiği ortaya çıkınca Okul Müdürü N.B ve Müdür Yardımcıları hakkında soruşturma açıldı. Polisin yaptığı ön inceleme sonucu elde ettiği bilgileri Cumhuriyet Savcılığına tesliminden sonra başta 80. Yıl Cumhuriyet Lisesi olmak üzere birkaç lisede daha benzer olayın yaşandığı yine tarafıma ulaşan bilgiler arasında.

 

"ÇAKMA YÜZBAŞILAR"

DALGA DALGA YAYILIYOR!

“Çakma yüzbaşılar”ın yani “er”lerin Çankırı’daki liselerde Milli Güvenlik Derslerine girdikleri ve okul idarelerinin tahakkuk eden ücretleri “resmi onaydaki kişilerin” adlarına yatırdıkları, bazı okul yöneticilerinin ise derslere giren “er”lere elden ödeme yaptıkları yönünde müfettişlerin ve emniyet teşkilatının elinde sağlam deliller olduğu yönünde bilgilere ulaştım.

  

Bakalım “çakma yüzbaşılar” olayı nereye kadar gidecek ve kimleri yerlerinden edecek? Önümüzdeki günler Çankırı İl Milli Eğitim camiası için çok büyük olayları beraberinde getirecek!

 

SON DAKİKA! Vedat Beki'nin Notu:

Kız Meslek Lisesi Müdürü Nevin Özbaş daha önce "Çakma yüzbaşılar" nedeniyle görevinden alınmıştı! Kız Meslek Lisesi Müdürlüğü görevinde vekaleten bulunan Ahmet Ardıç'ın görevinin başında olduğunu öğrendim! Haberi koyduğum saatten şu dakikaya kadar yayımlanmış olan haber metninde meydana gelen karışıklıktan dolayı Sayın Ardıç'tan ve okuyucularımızdan özür dilerim! (Saat: 10.45, 25 Haziran 2009)

 

Konuyla ilgili bir önceki haberi okumak isteyenler için

http://www.cankiripostasi.com/Haber_detay.asp?id=1204

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER