banner306
banner198

Müdürlüğe giden yol, başkan yardımcılığından geçiyor!

Çankırı Belediyesinde özellikle seçim sonrası hayli tuhaf işler icra ediliyor! Özellikle Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğu birilerine peşkeş makamı haline dönüştü!

Müdürlüğe giden yol, başkan yardımcılığından geçiyor!
banner145

 

Sözüm ona Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Okçu (!)’nun görevden alınması ile boşalan Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığı görevine İŞKUR’da şef olarak görev yapan 1969 Ilgaz doğumlu Mehmet Çayır’ın atandığı açıklanmış!

 

Çankırı’da Emniyet Müdürlüğünde memur olarak işe başlayan Mehmet Çayır, Valilik Evrak Şefliğinde memur, Valilik Mahalli İdareler Müdürlüğünde görev yaparken girdiği sınavı kazanarak şef olarak Sivil Savunma Müdürlüğüne atanmış, buradan da İŞKUR Müdürlüğüne geçerek burada şef olarak görev yapmakta iken Çankırı Belediyesi Başkan Yardımcılığına atanmış!

 

AHALİ İLE DALGA GEÇİYORLAR!

Çankırı İl Emniyet Müdürlüğünde sıradan bir memur olarak işe başlayan Mehmet Çayır, Nurettin Akman’ın 2007 yılında milletvekili olması ile birlikte hızlı bir yükseliş trendine girdi ve sırasıyla Valilikte, daha sonra sınav kazanarak Sivil Savunma Müdürlüğünde, son olarak da İŞKUR Müdürlüğünde görev yaptığı bilgisi mevcut!

Ve tabii ki Mehmet Çayır'ın daha gidecek yeri ve makamları olduğundan, AK Parti Milletvekili Nurettin Akman’ın tavsiye ve telkinleriyle bugün için Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna kadar uzandı!

Peki bu koltukta oturarak basının önüne çıkması mümkün olur mu? Hiç sanmıyoruz! Çünkü Mehmet Çayır’ı daha farklı yerlerde başka koltuklar bekliyor! 

Hedefe doğru giden yolda o koltuklara kadar uzanması için de Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğunu "yalandan da olsa" belirli bir süre “işgal” etmesi gerekiyor! Şimdi o devreyi yaşıyoruz!

 

O KOLTUĞA ARİF ÇİYAN GELİYOR!

Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğu Ahmet Semerci’nin Bayramören Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasından bu yana boş duruyor. Bu koltuktan alındığı ifade edilen Mehmet Okçu, Başkan Yardımcılığı koltuğuna hiç oturmadı ki! O da, Fen İşleri Müdürü olabilmesi için bir süreliğine o koltukta oturuyormuş göründü! Aslında Belediye Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturacak isim aylardan bu yana Arif Çiyan!

Milletvekili Nurettin Akman’ın aylardan bu yana ısrarla “başkan yardımcısı olacak” diye bastırdığı isim Arif Çiyan, halen İl Milli Eğitim Müdürlüğünde “Atama” biriminde şef olarak görev yapmakta. Çankırı’da Atatürkçü Düşünce Derneğini “dağıtan” isim olarak da konuşulan Arif Çiyan’ın Belediye Başkan Yardımcısı olması yönünde Mart 2009’dan bu yana süren kulis çalışmaları bu atama ile sonlanmış gibi gözükse de, bugün için yapılan bu atamanın uzun süreli olduğunu düşünmüyoruz! Arif Çiyan ismi üzerinde sürdürülen tartışma kısa bir süreliğine “dipfrize” bırakıldı! Bu arada başka bir “Ilgazlı”nın işi görülecek! Manzara bu!

Başka bir gerçek ise, Çankırı Merkezde koltuklara “Ilgazlı” yağıyor! Bununla birlikte AK Parti Milletvekili Nurettin Akman’ın cebindeki listede yer eden Ilgazlıların da işi sırayla “olumlu” olarak hallediliyor! Milletvekili Akman TBMM çatısı altında olduğu sürece bu ve benzeri “Ilgazlı atamalar” uzun bir süre daha yeri gelince “dandikten” yeri gelince de "essahtan" sürecek! Tıpkı geçtiğimiz aylarda "vekil Ilgazlı'nın yerine", "Ankara'dan vekil Ilgazlı" atamasında olduğu gibi!

Sen çok yaşa Akman, sen çok yaşa!
Umarız günün birinde vurmazsın başını taşa!


SON NOT: Mehmet Okçu ne zaman Çankırı Belediye Başkan Yardımcısı olmuştu? Pardon! Başkan Yardımcılığı koltuğuna oturdu da koskoca Çankırı yerel basınının haberi mi olmadı! Çankırı Belediyesinde “dönme dolaplar” dönüyor! Hem de haddinden fazla! Hayırlısı! (Hem de dabıl hayırlısı) (!)

 

Fotoğraf 1: Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden alındığı söylenilen ve bugüne kadar Çankırı'da "Belediye Başkan Yardımcısı" olarak tek bir satır dahi söz edilmeyen Mehmet Okçu (Halen Çankırı Belediyesi Fen İşleri Müdürü)

Fotoğraf 2: Çankırı Belediye Başkan Yardımcılığına atanması aylardır tartışılan isim Arif Çiyan.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304