banner306
banner198

Muhabbete Gönül Verenlerin Sevdası Sokağa Taştı

Çankırı Belediyesi, düzenlediği etkinlikle Üstad Necip Fazıl Kısaküreki andı

Muhabbete Gönül Verenlerin Sevdası Sokağa Taştı
banner145

Çankırı Belediyesi, düzenlediği etkinlikle Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i andı.

 

Çankırı Belediyesi tarafından düzenlenen  “Necip Fazıl Kısakürek’i Anma Programı”nda büyük Üstad, şair Serdar Tuncer’in yorumu eşliğinde anıldı.

 

100. Yıl Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa, şiire ve muhabbete gönül veren Çankırılıların yoğun ilgisi sokağa taştı. Giriş kapısının önünde dahi büyük kalabalıkların oluşturulduğu programda, programın gerçekleştirileceği salonun dışında, fuaye alanında da sinevizyon gösterisi ile katılımcılara sahne düzeni oluşturuldu.

 

 

Hoca Osman Uslu’nun Kur’an-ı tilaveti ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Necip Fazıl Kısakürek’in önemli bir fikir ve aynı zamanda aksiyon adamı olduğunu belirterek “Merhum üstadın çilesini, mücadelesini, bu ülkeye kazandırdıklarını, yetiştirdiklerini anlatmaya kelimeler yetmez. O, dünya döndükçe bu ülkede imanlı, inançlı ve aksiyoner bir kitlenin yetişmesine her zaman kaynak olacak. Üstadımızı rahmetle anıyor ve mekânı cennet olsun diyorum. Bu akşam onun şiirleri Serdar Tuncer’in sesiyle tekrar alevlenecek. İnşallah Serdar kardeşimizin de desteği ve katkıları ile Çankırı’da daha güzel işlere de birlikte imza atacağız. Bunun müjdesini de buradan vermek istiyorum.” diyerek sahneyi şair Serdar Tuncer’e bıraktı.

 

Çankırılıların büyük alkışları arasında sahneye çıkan Tuncer’in, Necip Fazıl Kısakürek'in hayatı, eserleri, şiirleri ve anılarını anlattığı gecede Üstad her yönüyle anıldı. Bir yıl aradan sonra yine güzel bir vesile ile Çankırı’da olmanın onurunu yaşadığını söyleyen Tuncer, kahraman kavramını yeniden ele alarak “kahraman deyince farklı bir algı var; atına binecek, ordusunun başına geçecek, ülkeler fethedecek ki ona kahraman diyelim. Hâlbuki hakikat böyle değil! Fatih ne nispette büyük bir kahramansa Akşemseddin de o nispette büyük bir kahramandır. Itri büyük bir kahramandır, beste beste sonsuza meydan okur. Sinan bir kahramandır; kubbe kubbe yükselerek zamana meydan okur. Necip Fazıl bir kahramandır; dudaklarda bıraktığı şarkı, ölümünün üstünden otuz yıl geçmesine rağmen kat be kat artarak söylenen büyük bir kahramandır.” diye ifade etti.

 

 

Necip Fazıl Kısakürek gibi bir dehayı az bir zaman diliminde anmak ve anlamanın mümkün olmayacağını belirten Tuncer “Ancak gönlümüze ona dair bir zerk, kalbimize bir sızı, idrakimize bir fikir, bir tat düşerse bu akşam işte o zaman üstad için büyük kardır, bizim için ondan daha büyük bir kardır.” diyerek böylesine anlamlı bir programda insanları bir araya getirdiği için Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür etti.

 

Program sonunda şair Serdar Tuncer, kendisine takdim edilen bir buket çiçeği “Peygamber Efendimizin kızı Fatma Anamıza” vurgu yaparak sahnenin en yakınında bulunan “Fatma” isimli vatandaşa hediye etti.

 

 

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304