banner198

Nazan Bekiroğluyla Nar Tadında Söyleşi

Yazar Nazan Bekiroğlu, düzenlenen söyleşi ve imza programında Çankırılı okur severlerle buluştu.

Nazan Bekiroğluyla Nar Tadında Söyleşi
banner145

“Ben Yazmazsam Ölürüm, Yaşama Sancıma Deva Olan Tek Şey Yazmak!”

 

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Çankırı Şubesinin daveti üzerine ilimize gelen Yazar Nazan Bekiroğlu, düzenlenen söyleşi ve imza programında Çankırılı okur severlerle buluştu.

TDED Çankırı Şubesi ev sahipliğinde gerçekleşen programa Belediye Başkanı İrfan Dinç, Ak parti İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, kamu kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, edebiyat öğretmenleri, öğrenciler ve edebiyata gönül vermiş çok sayıda vatandaş katıldı.

“Nar Ağacı” kitabının tanıtım videosu ile başlayan programı, “Sen öyle çağırmasaydın, ben öyle gelmezdim. Çöl satın alıp vaha bağışlayanların hikâyesi bizim hikâyemiz…” diyerek yazar Bekiroğlu’nun sözleri ile açan TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, sanatsal bir dekorla anlam kazandırılmış sahneyi konuk yazara bıraktı.

Doç. Dr. Ömer Çakır’ın başarılı moderatörlüğünde karşılıklı söyleşi şeklinde gelişen programda Yazar Nazan Bekiroğlu, son kitabı Nar Ağacı’nın ismini koyarken nereden esinlendiğini, kitabın içeriği ve yazmaya nasıl başladığını anlattığı söyleşisinde “ Ben yazmazsam ölürüm, yaşama sancıma deva olan tek şey yazmak. Yazarlık önemli değil, ben yazabileyim yeter bana. Sahneler patır patır üstünüze yağarken yazmayıp ne yapacaksınız! Ben de yazayım diye başlamadım, yazdım.” dedi ve gençlerin meraklı sorularını yanıtladı.

Gençlerin yoğun ilgi gösterdiği söyleşi ve imza gecesinde tüm dikkatleri üzerine toplayan Yazar Nazan Bekiroğlu, kaleme aldığı “Nar Ağacı” kitabının imza töreninde küçük bir ilde bu kadar çok vatandaşın yoğun ilgi göstermesinden duyduğu memnuniyeti ve şaşkınlığı dile getirerek “Böyle bir kalabalık beklemiyordum, çok etkilendim. Bu gece bir yığın güzel anı sığdırdım hayatıma ve bunu herkesle paylaşacağım. Tüm yazar ve sanatçı arkadaşlarıma Çankırı’ya gelmeleri konusunda tavsiyelerde bulunacağım.” diye konuştu.

4,5 saat süren programın yaklaşık üç saatini imza törenine ayıran Yazar Bekiroğlu, enerjisini hiç düşürmediği gecede samimiyeti ile gençlerin gönlünü kazandı. Karşılıklı ilgiden memnun kalan ve kitaplarını imzalatmak için bıkmadan kuyrukta bekleyen gençler, TDED’in “Nazan Bekiroğlu söyleşi ve imza programı” ile çıtayı yükselttiğini belirttiler. Programa gösterilen yoğun ilgiden dolayı dışarılara taşan kalabalık da imza töreni için beklemeyi tercih etti.

Program sonunda Yazar Bekiroğlu’na Çankırı anısı olarak üzerinde kendi fotoğrafının yer aldığı tuz lamba hediye edildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER