banner306
banner198

Nedir bu tabelaların çilesi!

Çankırı merkez ve ilçelerine doğru yol aldığınızda arayıp da bulamadığınız tabelaların yaşadığı mağduriyeti sunuyoruz.

Nedir bu tabelaların çilesi!
banner145

Çankırı merkez ve ilçelerine doğru yol almaya başladığınızda içinizdeki sevinci gölgeleyen görüntülerle karşılaşırsınız. İşte bunlardan bir tanesi de köy, belde ve ilçeleri gösteren yol üzerindeki tabelaların içler acısı hali!

 

Çankırı sınırları içerisinde hangi ilçeyi ziyaret etseniz benzer görüntülerle karşılaşmanız olası! Bugün sizlere Kurşunlu, Atkaracalar, Bayramören ve Çerkeş yani E-80 üzerinde gazetemiz yazarlarından Ömer Faruk Eryılmaz’ın objektifinden tespit edebildiğimiz görüntüleri aktarıyoruz.

 

Konuyla ilgili olarak  Eryılmaz’ın söylediklerine kulak verelim:

 

“İstanbul-Ankara otobanı, Gerede gişelerindeki tabelalarda, Çankırı adını göremeyen hemşerilerimizin haklı isyanlarına hak veriyoruz da, kendi ilimiz içindeki tabelaların halini görünce, kimseye edecek lafımız da kalmıyor!

 

Daha önceki yıllarda, YSE (Yol-Su-Elektrik) tarafından yapılan hizmetlerin, (YSE nin Özel İdareye devredilmesi sonunda)  büyük oranda aksama olduğu, kıştan çıkan köy yollarının ve boyaları çıkmış, yönleri dönmüş, yerlere düşmüş okunamaz durumdaki yol tabelalarının kullanılamaz hali bu yörelerin unutulduğu izlenimini vermektedir.

 

Merkezlere ve anayollara olan uzaklığı yüzünden ulaşımı zaten zor olan bu köylerin bir de yollarının bozukluğu ve tabelalarının ya olmaması ya da kullanılmaz durumda olmaları, buraların ya unutulduğu ya da cezalandırıldığı izlenimi vermekte.

 

Kentlerde yaşayanların yaz aylarını geçirmek için köylerine döndükleri şu günlerde yerlerde yatan, kurşun deliklerinden delik deşik olmuş ve en önemlisi doğru yönü göstermeyip, okunamayan bu tabelaların bir an önce işlevsel hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum.”

 

Bu arada fotoğraflanan tabelaların çoğunun mermi çekirdekleri ile delik deşik olduğunu da görünce ister istemez bazı “magandaların” kendilerini tatmin için yol tabelalarını kullandıkları da görülmekte!

 

 

 

 

 

 

 

Fotoğraflar:

Ömer Faruk Eryılmaz (özel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu tabelaları görünce

hangi yöne gideceğiniz tamamen sizin becerinize kalmış!

Bölgeyi biraz biliyorsanız mesele yok! Peki ama ilk defa geliyorsanız karşılaştığınız sorunu kim ve nasıl çözecek?

 

 

 

 

 

 

Burası da

sizi köyünüze götüren yol!

Çankırı'nın

köy yolları

böyle olur

diyorsanız

sözümüz

yok!

Ama, bu yol

bize yakışmaz  diyorsanız ne de güzel söylüyorsunuz!

 

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304