banner198

Nerede möö! Bizim doktorlar möö!

Bugünlerde sağlık sektöründe “tam gün yasası” tartışılırken Yapraklı-Müsellim köyündeki Sağlık Ocağının hastaları doktor beklentisi içerisinde!

Nerede möö! Bizim doktorlar möö!
banner145

Bugünlerde sağlık sektöründe “tam gün yasası” bütün boyutlarıyla tartışılıyor! Ancak Yapraklı-Müsellim köyündeki Sağlık Ocağının hastaları da günlerini doktor beklentisi içerisinde geçiriyorlar!

Ahali tam gün yasasını tartışa dursun, Yapraklı-Müsellim köyündeki “inekler” Sağlık Bakanlığından şikayetçi!

İşte ispatı!

Bugün Çankırı Postası kameraları Müsellim köyünde 1994 yılında hizmete giren Sağlık Ocağı önündeydi! Ancak Sağlık Ocağının Çankırı Postası'ndan başka misafirleri de vardı!

Köyün sürme gözlü “sarıkız” ineği de hafiften bir mide ağrısı çektiği için kendisini Sağlık Ocağına atmıştı!

Ama o da ne? Sağlık Ocağı kapalı!

Halbuki tüm sağlık kuruluşlarında “tam gün” yasası uygulamasına geçiş süreci yaşanırken, Müsellim Köyü Sağlık Ocağında bir tane bile doktor ya da sağlık personeli yoktu!

Bizim “sarıkız” eltisi “aykız” ve komşusu “karakaş” ile birlikte Sağlık Ocağının bahçesinde dolanıp durdular! Ha bu arada bahçedeki otları da ufaktan ufaktan götürmediler dersek yalan olur! Eh artık, bu kadarcık kusur kadı kızında da bulunur!

Çankırı Postası kameralarını gören “sarıkız” biraz da tuhaf bakışlarla “Ne çekiyorsunuz! Möö! Şunun şurasında muayeneye geldik! Möö!Kimsecikler yok! Siz gidin esas kaymakama sorun bakalım bizim köyün sağlıkçıları neredeymiş? Möööööö” diye konuştu!

İnanmıyorsunuz değil mi!

İster inanın ister inanmayın! Aha Müsellim Köyü Sağlık Ocağı! Tabela da orada, bizim “sarıkız” da orada!

Gittik… Gördük… Fotoğrafladık…

Yer:  Yapraklı – Müsellim köyü! 1994 yılında hizmete giren T.C. Sağlık Bakanlığı Müsellim Köyü Sağlık Ocağı!

Tarih: 7 Temmuz 2009 Çarşamba Saat 16.45

Haber-Fotoğraf: Çankırı Postası Özel

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER