banner198

Nevzat Ayaz da Bayramörende...

Çankırının medar-ı iftihar isimlerinden bir tanesi olan devlet ve siyaset adamı Nevzat Ayaz, Bayramörendeki evinin kapılarını Çankırı Postasına açtı.

Nevzat Ayaz da Bayramörende...
banner145

Bayramören’de düzenlenen yamaç paraşüt şampiyonası için doğduğu ilçeye gelen Çankırı’nın ve Çankırılı’nın gururu olan Nevzat Ayaz, evinin kapılarını Çankırı Postası’na açtı.

Bayramören’deki evinde dostları ile birlikte düzenlediği akşam yemeğine Vedat Beki ve Ercan Şeker’i de kabul eden Ayaz, hem şampiyona ile ilgili hem de doğduğu ev ile ilgili düşüncelerini aktardı.

EVİMİ MÜZE YAPACAĞIM!
1930 yılında ailesinin yaşadığı ve kendisinin dünyaya geldiği evin gelecekteki durumunu değerlendirdiğini belirten Ayaz “Burasını müze haline dönüştürmeyi planlıyoruz.  Gerekli çalışmalara başladık.  Bu konuyla ilgili olarak ne gerekiyorsa yerine getirilecek. İçinde bulunduğumuz bu evin gelecek kuşaklara aktarılmasını, benim de gerek kamu hizmetim döneminde gerekse siyasi hayatımda verdiğim hizmetlerde şahsıma verilen madalya ve beratların da sergilenmesini sağlaacağım” dedi.

BAYRAMÖREN ÖNEMLİ BİR SINAVDAN GEÇİYOR!
Yılların tecrübesi ve deneyimi ile Bayramören’de gerçekleştirilen yamaç paraşüt şampiyonası ile ilgili gözlemlerini ve düşüncelerini almak istediğimiz Nevzat Ayaz bu konuda bakın neler söyledi:

“Bildiğiniz gibi ilk kez geçen yıl bölgede yamaç paraşüt sporu ile ilgili olarak bir organizasyon gerçekleştirildi. Tabii ki bu sporun bölgede tanıtımda baş aktör değerli hemşerimiz Tahsin Tekin Beyefendi. Onun kişisel gayretleri ile bugün burada Dünya Yamaç Paraşüt Şampiyonasının bir ayağı üzerinde yarışmalar gerçekleştiriliyor. Bunun yanı sıra Türkiye şampiyonasının 2. Ayağı da burada organize edildi. Geldiğimiz bu durum hiç şüphesiz Bayramören’le birlikte Çankırı’mızın ülke ve dünya gündemine bir vesile ile gelmesine neden oluyor. Çankırı’nın tanıtımına büyük katkılar sağladığını düşünüyorum. Gelecek yıllarda bu etkinliklerin daha da artacağı gözle görülüyor. Buraya özellikle dışarıdan gelen misafirlerimizin Bayramören ile ilgili olarak dile getirdikleri düşünceler, yamaç paraşüt sporu konusunda bölgenin oldukça şanslı olduğunu dile getirmeleri, başta belediyemiz olmak üzere, Kaymakamlığımız, Çankırı Valiliği ve diğer kurumların konuya yaklaşımlarında çok daha pragmatik çözümleri de ortaya koymalarına vesile olacağını düşünüyorum.

Yıllardan bu yana turizm konusunda yapılan çalışmalar Çankırı’yı ve bölgemizi bir noktaya getirdi. Ancak gelinen bu noktanın yeterli olduğu söylenemez. Bayramören, Ilgaz ve Çankırı’nın diğer bölgelerinde gerek iç turizme gerekse dış turizme yönelik çalışmaların çok daha fazla hız kazanacağını düşünüyorum. Başta Çankırı Valimiz olmak üzere doğduğu topraklara kendisini borçlu hissedenlerle birlikte Çankırı’mızı layık olduğu yere taşıma gayretimizden hiçbir zaman vazgeçmeyerek çalışmalarımızı sürdürmeye ve gelecek nesillere görevimizi yerine getirmenin mutluluğu içerisinde aktarmanın gayretinde olmamız gerektiğini söyleyebilirim.

Bugün için Bayramören’de gerçekleştirilen bu organizasyonun elde edilen deneyim ve tecrübe ile gelecek yıllarda daha da organize bir şekilde gerçekleştirileceğine olan inancım sonsuzdur. Söylediğim gibi bu organizasyona başından bu yana büyük emek harcayan Tahsin Tekin bey olmak üzere, belediyemize, kaymakamlığımıza, sayın Çankırı Valisi Şemsettin Uzun beye, maddi katkı sağlayan dostlarıma, organizasyona her türlü destek veren tüm kişi ve kurumlara şükranlarımı sunarken, bölgenin tanıtımı yönünde yapmış olduğunuz yayınlardan dolayı sizlere de teşekkür ediyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER